writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zaterdag 25 augustus 2012

door warket

5h: ik heb van haar gedroomd. Een buizerd probeerde haar te stelen. De regenwaterton is vol. Vannacht heeft een storm het schorsschraapsel weggewaaid. Nu zijn mijn handen belangrijker dan mijn geest.De guts moet gewet. Eerst een kop koffie met veel suiker. Het is zondag. De mensen slapen nog. De houten tok-tok hamer is voor straks wanneer de samenleving naar de bakker gaat.
Er heeft houtworm in haar bast geleefd. Insecten combineren een spontane lichtheid met diepe wreedheid. In windstilte van de ziel is het leven overal zichtbaar om ons heen. Je moet er alleen maar aandacht en tijd voor nemen om het te willen zien. Zijn wij vrij? Filosofisch kreupelhout, efficiŽnt, flexibel en gestoord. We worden constant beoordeeld en geŽvalueerd door onzichtbare instanties met oorverdovende stilte tussen de regels.
Hermann Hesse schreef: 'Ja, zeg 'ja' tegen uzelf, tegen uw isolement, uw gevoelens, uw lot. Een andere weg is er niet. Ik weet niet waarheen hij leidt, maar hij leidt naar het leven, naar de werkelijkheid, naar de brandende en onontkoombare problemen. U kunt die weg niet ontlopen, niet door een besluit, niet door verraad aan eigen lot en bestemming, niet door u aan te passen aan de normale mensen. Dat zou u maar korte tijd lukken en een nog grotere wanhoop teweegbrengen.'
Marcos en ik kijken naar de bromfietskoers. Die gasten dagen de zwaartekracht uit. Zijn de mosselen klaar? De frieten leggen we voor iedereen apart in een Japans bord. Bij mij moet het bord altijd leeg. Het deksel is net groot genoeg om te vermijden dat er muizen in de frietketel sukkelen.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ik kijk uit naar hoe je haar maakt.
  x
  warket: Bedoel je wanneer ze af is? Dan moet je nog wat geduld hebben want ik ben langzaam. Als je de toestand van mijn beeld ...ik neem er alvast straks een foto van en kijk dan maar op mijn website. Dan zie je haar nog onafgewerkt, alhoewel, afgewerkt is het nooit.
 • Danvoieanne
  Graag gelezen.
 • Rothe
  Ben pas ontwaakt, maar leuk om lezen.
 • joplin
  gewoon antwoorden aan wat in ons zit en dan frieten met mosselen
  heerlijk!
  xx
  warket: ja zo is het joplin
 • andremoortgat
  Filosofisch kreupelhout,muizenvallen
  insecten met spontane lichtheid
  en belgische friet
  leuke, zeer leuke lectuur
  warket: Dank dat u het lectuur noemt. Dat is voor mijn schrijver-ego een compliment.
 • Hoeselaar
  Een allegaartje aan beelden die me in een cel doen belanden

  Willy
  warket: In 'een cel' of 'de cel'?
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .