writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (82)

door koyaanisqatsi

'Natuurlijk verbaast het me niet dat u mijn dochter zo snel mogelijk opnieuw wil bezitten; per slot van rekening straalt zij een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op iedere man.' Zelfingenomenheid droop als zwarte stroop van de grijnslach waarmee de moeder van de bruid Abel Bocoum aankeek. 'Moest ik er niet van overtuigd zijn dat u net als iedere andere sterveling volkomen machteloos bent tegenover de krachten van de natuur, dan zou ik u er zelfs van durven verdenken de conceptie vorige keer opzettelijk te hebben uitgesteld, zodat u nogmaals van haar zou kunnen genieten.'
'Ik kan u verzekeren dat misbruik maken van de situatie waarin uw dochter verkeert, het laatste is wat in me opkomt,' repliceerde Bocoum geschokt.
'Natuurlijk, natuurlijk,' knikte de moeder van de bruid, maar haar lichtjes omhoog trekkende wenkbrauwen verraadden ongeloof. Ze trok haar veel te korte kleed goed, maakte een flauw kuchje en vervolgde: 'Jammer genoeg worstelen we met momenteel met een praktisch probleem. Zoals ik u vorige keer al vertelde, ben ik niet langer in staat u en mijn dochter in optimale condities samen te brengen. De financiŽn laten dit niet langer toe. De eerstvolgende optie, een bezoek te brengen aan haar echtelijke woonst is voorlopig onuitvoerbaar, aangezien die leegloper van een vent van haar zijn baan is kwijtgeraakt en nu ganse dagen thuis zit te grienen.'
'Ik zou haar hier kunnen ontmoeten,' stelde Bocoum voor. Hij werd zo gedreven door ongeduld dat hij niet eens besefte van een opdringerigheid te getuigen die hem onder normale omstandigheden volkomen vreemd was.
'Geen sprake van!' antwoordde de vrouw echter verbolgen, 'mijn huis is geen bordeel! Nee, laat u de oplossing maar aan mij over. U hebt trouwens gelijk: we kunnen beter niet te lang meer wachten. Als mijn dochter niet weldra met een zwangerschap gezegend wordt, wordt zij gegarandeerd het voorwerp van spot in de familie. Ik ken mijn bloedverwanten: een verzameling sarcasten en flauwe grappenmakers zijn het. Voor veel meer deugen ze niet.'
Bocoum kon zich niet echt gelukkig noemen met de evolutie van het gesprek maar liet niets blijken. Het was niet het moment om de moeder van de bruid voor het hoofd te stoten, zeker nu niet, nu hij op het punt stond te vragen in welke mate zij zijn naam al had verspreid.
'Ik vertrouw volkomen op u,' zei hij, zo ingetogen mogelijk, maar toen hij zijn zin wilde vervolgen werd hij onderbroken door geklop op de deur.
'Wie mag dat wel zijn?' bromde de moeder van de bruid, alsof ze gestoord werd tijdens een intieme tÍte-ŗ-tÍte. Ze sprong recht, trok haar kleed opnieuw goed en liep naar de voordeur.
'Ja?!' Ze snauwde zo brutaal dat het wel leek of ze de bedoeling had de bezoeker te verjagen.
'Ik ben het, moeder,' klonk de stem van de dochter, waarmee Bocoum meteen begrepen had dat hij zijn vraag nog maar eens kon inslikken.


 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  graag gelezen
  koyaanisqatsi: thnks
 • joplin
  hoe sneller hoe beter voor z'n knagend geweten
  xx
  koyaanisqatsi: idd. Helaas lopen de dingen maar zelden zoals men wenst.
 • greta
  Loop ik dit nog in .. mijn laatst gelezen deel was 74 en ik ben maar een weekje weggeweest.
  koyaanisqatsi: Insmeren, die billetjes, en lezen maar! :-)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .