writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (86)

door koyaanisqatsi

Het lag niet in Abel Bocoums aard om leedvermaak te koesteren, zelfs niet wanneer het lijdend voorwerp van de ellende in kwestie niet op zijn sympathie hoefde te rekenen. Bovendien was hij op een wolk van euforie beland, want nu hij zijn afspraak met de bruid en haar moeder niet langer hoefde na te leven, lagen de poorten naar de hemel open.
Niets weerhield hem er nog van zelf ook op zoek te gaan naar de eierverkoopster maar vooraleer daaraan te beginnen wilde hij nog gauw een spaarpotje bijeen verdienen teneinde zijn bruid toch iets van enigerlei waarde te kunnen aanbieden.
Bevrijd van een opdracht die hij tegen wil en dank had aanvaard en gelukkig niet meer hoefde uit te voeren, begon hij zich de vraag te stellen waaraan hij het had verdiend zo opeens een oogverblindende jonge vrouw in de schoot geworpen te krijgen. Dat was een volkomen raadsel, net zozeer als zijn net zo late als onverwachte kennismaking met het vrouwelijk lichaam, een ervaring waarvan hij zich, na zovele jaren te zijn uitgebleven, nog nauwelijks een voorstelling kon maken. De verwachting dat hij weldra deze fysieke verstrengeling zou mogen verwezenlijken met een bron van ongemene schoonheid wekte zowel schaamte- als lustgevoelens op; emoties die in de loop der jaren, door de manier waarop zijn leven was geŽvolueerd, als wrakhout van hem waren weggedreven.
De schaamte temperde zijn lust waardoor hij zijn ongeduld onder controle hield en in staat was zich aan zijn voornemen te houden eerst wat extra geld bijeen te sprokkelen. Dat deed hij door gedreven op zoek te gaan bruidsstoeten, daar waar hij vroeger slechts naar zijn enige bron van inkomsten op zoek ging wanneer zijn portefeuille erom vroeg. Zijn inspanningen leverden beslist geen windeieren op. Hij trok naar residentiŽle buurten waar hij voordien nauwelijks een voet zette en waar hij om de haverklap met regelrechte praalstoeten werd geconfronteerd. Daar begon zijn beurs zich, naar zijn normen althans, zo overvloedig te vullen dat hij zijn droom van een uitgebreide carriŤre eenvoudigweg vergat.
'Je bent wel erg vlijtig de laatste tijd, Abel,' merkte de man met het strijkijzer op een bepaald ogenblik op.
'Ik begint te sparen voor mijn oude dag,' antwoordde Bocoum met een leugentje, dat er als zoete koek bij de man in ging.
Ingegeven door zijn financiŽle succes, begon Bocoum ook te overwegen een bankrekening te nemen. Met veel geld op zak lopen was immers een slechte gewoonte, zeker voor iemand die niet gewend was aan het bezitten van grote sommen. En toen de man met strijkijzer beaamde dat deze overweging beslist geen slecht idee was, besloot hij dan ook om naar een financiŽle instelling te stappen.

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  zijn hoop komt hem ten goede
  ook zonder het eierverkoopsterke
  nog centjes op de bank
  prima
  xx

  koyaanisqatsi: tja, tot de volgende bankencrisis... :-p
  xx
 • greta
  Hier gloort een goede toekomst voor onze Abel.
  koyaanisqatsi: Mmm... Wat zal ik zeggen? Niets dus, voorlopig... :-p
 • Wee
  Goede hoop voor Abel?
  Ik gun het hem!
  x
  koyaanisqatsi: Maarrrrr...
 • Danvoieanne
  graag gelezen ...
  koyaanisqatsi: thnks
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .