writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (2)

door koyaanisqatsi

De Comtesse ging er prat op een rechtstreekse afstammelinge te zijn van een Romeinse veldheer, een zekere Titus Crassus. Die was, na verliefd te zijn geworden op een vrouw van de Parisii, in het jaar des Heren 12 in Lutetia blijven hangen, waar hij binnen de kortste keren door vindingrijk handel te drijven een fortuin had vergaard. Dankzij dit fortuin slaagden zijn nazaten erin zich te ontpoppen tot leden van een zekere adelstand, hetgeen ook de Comtesse haar status zou verklaren. Maar, aangezien zij zich om dit verhaal te staven slechts kon beroepen op een mondelinge overlevering, was het niet eens zeker of er ooit daadwerkelijk een zekere Titus Crassus in Lutetia had rondgelopen. Feit was wel dat er in de analen van de Romeinse veldtochten in GalliŽ tijdens de bewuste periode, nergens sprake was van de man waardoor men er alvast van kan uitgaan dat indien hij al bestaan heeft, hij beslist geen veldheer van noemenswaardig formaat was geweest.
Over andere verre voorvaderen, waarvan wel degelijk waarachtigheden geweten waren, zweeg de Comtesse als een graf. Zo was er de in het jaar des Heren 1430 geboren Comte Alex, waarvan met quasi zekerheid is geweten dat hij op zijn minst schriftelijke contacten onderhield met zijn generatiegenoot, Vlad III, beter bekend als Vlad de Spietser of Vlad Dracula. Deze Comte, die door omstandigheden reeds als snaak van zeventien het landgoed van zijn vader voor de voeten geworpen kreeg, had de nare gewoonte piepjonge boerenmeisjes op te vrijen en deze tot bloedens toe in de hals te bijten. Het verhaal gaat zelfs dat hij bij sommigen van hen letterlijk stukken vlees weg hapte om deze meteen daarna voor de grommende muilen van zijn Rottweilers, twee bloeddorstige beesten die hij cadeau had gekregen van een Duitse veehandelaar, uit te spugen.
Zijn vampierachtige streken hielden plots op toen hij rond zijn achttiende van de ene op de andere dag een verhouding begon met zijn moeder -een voor haar leeftijd nog mooie, mollige vrouw met prachtig golvende, lange kastanjebruine haren- die aan het sterfbed van haar echtgenoot had moeten zweren niet opnieuw te zullen trouwen, maar daarmee natuurlijk niet verlost was van haar menselijke, vleselijke lusten.
Deze incestueuze verhouding had echter algauw rampzalige gevolgen. Na enkele maanden geraakte de moeder zwanger, waarna haar zoon, geschokt door dit niet eens zo onlogische feit, zich van haar afkeerde als was ze een melaatse, om zich opnieuw over te geven aan zijn halfslachtige kannibalistische uitspattingen. Daarbij liep hij ditmaal evenwel binnen de kortste keren een fatale bloedvergiftiging op. Hij stierf, rochelend en stuiptrekkend, een wettelijke erfgenaam achterlatend in de baarmoeder van de vrouw hem zelf ook ter wereld had gebracht en die nu geen andere keus had dan zelf het landgoed te beheren

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Bizar bizar. In deel 2 al incest, vampirisme, kannibalisme en zelfmoord.
  Gaat lekker zo.
  koyaanisqatsi: zelfmoord?
 • jan
  leest lekker:-)
  koyaanisqatsi: thnks
 • Hoeselaar
  Welke misdaad word er nog verwacht? Het blijft boeien!

  Willy
  koyaanisqatsi: Oh, een hele resem... ;-)
 • joplin
  wel wel
  ik lees verder, nog veel in te halen
  het leest vlot en zit vol verrassingen
  xx.
  koyaanisqatsi: xx
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .