writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (3)

door koyaanisqatsi

Negen maanden later kwam het kind, dat tegelijkertijd ook haar kleinkind was, ter wereld. Het was een jongetje dat Georges werd gedoopt, en dat, in tegenstelling tot wat gevreesd mocht worden, zou opgroeien tot zowel een lichamelijk als geestelijk gezonde man.
Dat kon dan weer niet gezegd worden van zijn oudste zoon en opvolger, een mafketel die luisterde naar de naam Boniface en die, toeval of niet, ter wereld kwam op de dag dat zijn grootmoeder annex overgrootmoeder, na een langdurige ziekte haar geheim mee in het in graf nam.
Reeds als kind vertoonde Boniface, die over een wankele gezondheid beschikte, bizarre karaktertrekjes. Zo stond hij er bijvoorbeeld op om bij feestelijke aangelegenheden in meisjeskleren te worden gehuld en legde hij een onweerstaanbare drang tot gluren aan de dag. Altijd was hij wel op zoek naar een kier of sleutelgat waar wat door te zien viel en noch de keren dat hij betrapt en streng gestraft werd, noch eender welk dreigement dat daarop volgde, hielpen om hem van deze onhebbelijke gewoonte af te helpen.
Tegen de tijd dat hij de pubertijd had bereikt was hij een onverbeterlijke travestiet en een voyeur die zich bij iedere succesvolle gluurbeurt bezondigde aan onanie. De grootste slachtoffers van dit laatste waren vooral zijn ouders, zijn broertje, Julien, zijn twee jongere zussen, Nathalie en Joséphine, en de inwonende huisknechten en -meiden, die zonder uitzondering ieder ogenblik waarin ze overgingen tot een handeling die beslist tot de strikte privésfeer hoorde, op hun hoede moesten zijn.
Zijn vader zag het met lede ogen aan, zijn moeder, een karakterloos mens dat haar dagen sleet door met ingebeelde ziekten in bed te liggen, dekte het toe met de mantel der liefde. Een poging om zijn aandacht op één persoon gevestigd te krijgen door een prostituee in te huren was een maat voor niets. De vrouw trok niet alleen zijn aandacht maar ook die van zijn broer, Julien, en weerhield Boniface er bovendien niet van ook de andere bewoners van het kasteel te blijven besluipen.
Georges overwoog zowat alles wat een radeloze ouder maar kan bedenken om zijn kind tot evenwichtiger gedrag te bewegen maar uiteindelijk zou Boniface zijn hele leven een verwijfde gluurder en een verstokte masturbeerder blijven. Toen zijn vader op de gezegende leeftijd van vijf en zeventig stierf was hij zelf al vijf en vijftig en zag hij er uit als een lachwekkend scharminkel. Het reilen en zeilen van het landgoed liet hij grotendeels over aan Salvatore Salieri, een net zo betrouwbare als schraapzuchtige Italiaanse rentmeester. Zijn broer en zussen waren vele jaren eerder, om zo veel en ver mogelijk uit de buurt van hun gestoorde broer te blijven, gehuwd met respectievelijk een Poolse aristocrate, een Macedonische grootgrondbezitter en een Castilliaanse generaal.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  onze lieve Heer heeft rare kostgangers!
  koyaanisqatsi: Zeg dat wel.
 • greta
  Moest al terug naar deel 2 om te draad van alle personages die je ten tonele tovert te herleiden.
  Dit is knap schrijfwerk K. En .. heel mysterieus.
  koyaanisqatsi: Wacht maar... Hihi...
 • Danvoieanne
  knap weer
  koyaanisqatsi: thnks
 • Wee
  Ik moest ook even terug naar het vorige deel.
  Super, Koyaanisqatsi!
  x
  koyaanisqatsi: thnks Wee'tje x
 • joplin
  Broer van de componist Salieri?
  xx
  koyaanisqatsi: Nee, zelfs geen verre familie.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .