writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (4)

door koyaanisqatsi

Daar het bijna vanzelf sprak dat Boniface geen nazaten op de wereld had gezet, kwam het landgoed na zijn dood in handen van zijn broer, Julien. Lang zou deze echter niet van de erfenis genieten want amper twee jaar later vervoegde hij zelf het dodenrijk waardoor het landgoed voor het eerst officieel aan een vrouw werd overgedragen. Juliens vrouw, een bazig mens dat haar man constant zodanig op de huid zat dat hij een teruggetrokken leven was gaan leiden, was er immers, tot vooral haar frustratie, niet in geslaagd een zoon te krijgen. Dat ze haar echtgenoot vier prachtige dochters schonk, waarop de man zo fier was als een pauw, was in haar ogen niet eens een schamele troost. Erger zelfs, naarmate de meisjes ouder werden en zich steeds meer aan hun vader gingen hechten, werd ze alleen maar meer en meer verteerd door jaloezie en deed ze er alles aan om haar kinderen te kleineren en hun talenten te bagatelliseren. Eugénie, de oudste, zou zich evenwel ontpoppen tot zowel een door het volk graag geziene als slagvaardige gravin die dankzij deze positieve eigenschappen de basis legde voor enkele generaties nakomelingen die met wel doordacht en rechtvaardig beheer een goede reputatie wisten op te bouwen. Pas tegen het einde van de zeventiende eeuw zou er weer een figuur op het voorplan treden waarover de Comtesse het liefst in alle talen zweeg.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Ohh. Moet bijna stamboomdeskundige zijn hier. Je schrijft weer heel bijzonder K. Die Comtesse... ga snel verder, ze intrigreert me.
  koyaanisqatsi: ;-)
 • Wee
  Je laat ons wel bij de les blijven! :))
  x
  koyaanisqatsi: :-) x
 • joplin
  Een echte maaltijdsoep van
  alle denkbeeldige gekken
  die er erg genoeg
  ook bestaan kunnen
  knap
  xx

  koyaanisqatsi: thnks ;-) xx
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .