writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (6)

door Koyaanisqatsi

Zoals de meeste tirannen kostte het Comte Fernand II nauwelijks enige moeite om aan vrouwen te geraken. Op zijn drieŽntwintigste huwde hij een negentienjarige Bretoense jonkvrouw die hem binnen de kortste keren twee zoons baarde. Tegen de tijd dat hij dertig was had hij er nog een zoon en een dochter bij en hield hij er al een heuse harem minnaressen op na. Echtgenotes van andere edelen, meiden die dienden op het kasteel, boerinnen die het land voor hem bewerkten en vrouwen van kooplui uit de stad, in alle geledingen van de maatschappij waren er wel leden van het vrouwelijke geslacht die, naargelang hun status de ene al wat gewilliger dan de andere, de lakens met hem deelden. Kwatongen beweerden zelfs dat zich onder hen ook een novice en een kloosterzuster bevonden.
Zijn succes bij deze vrouwen stond in schril contrast met de afkeer die de overgrote meerderheid van de bevolking voor hem koesterde. Kon het ook anders? De man maakte voor het minste geringste misbruik van zijn macht, buitte alles en iedereen mateloos uit en liet iedereen die ook maar het minste ongenoegen uitte of verzet toonde opsluiten in de kerkers van het kasteel die zich nog steeds in hun originele, middeleeuwse staat bevonden. Als men daar naar verloop van tijd al levend uit terugkeerde was het hoe dan ook letterlijk geradbraakt; met dank aan de Comte die er prat op ging niet alleen alle folteringen persoonlijk bij te wonen maar bovendien steeds het merendeel van hen persoonlijk uit te voeren.
Natuurlijk verliep dit alles niet conform de broze bestaande wetten maar corruptie vierde hoogtij en de hogere machten waren al blij als er enige orde heerste in het land. Hoe die orde gehandhaafd werd kon hun worst wezen.
Toen in het jaar des Heren 1718 de Oorlog van de Quadruple Alliantie uitbrak achtte Comte Fernand II zijn tijd gekomen om in den vreemde zijn gewelddadige lusten te gaan botvieren. Hij trok als officier in het Franse leger mee Noord-Spanje binnen, maakte algauw naam als nietsontziende beul en verkrachter maar had in het begin van het jaar des heren 1721 het ongeluk in een hinderlaag van Spaanse boeren te vallen. Eťn van de boeren herkende hem als de schoft die zijn vrouw zo brutaal volgens de Griekse beginselen had misbruikt dat ze was doodgebloed, met als onvermijdelijk resultaat dat de Comte op een wraakoefening werd getrakteerd waarbij zijn eigen wanddaden bijna in het niet verzonken. Zijn tanden werden ťťn voor ťťn uitgetrokken, zijn oren afgesneden, zijn ogen uitgestoken, zijn neus geroosterd, zijn tong uitgerukt. Hij werd ontmand, zijn penis gevild, zijn lichaam aan flarden gestoken met rieken en toen hij na tweeŽndertig uur nog steeds in leven bleek, werd hij met zijn anus bovenop een gloeiende, puntige staaf neergelaten.
Het verhaal deed nadien de ronde dat zijn doodsschreeuw tot over de PyreneeŽn in Zuid-Frankrijk te horen was, maar het spreekt vanzelf dat dit laatste een overdrijving is.


 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Hij (die aap) weet het sappig te brengen.
  Wat een verhaal ...
  x
  Koyaanisqatsi: Apen nooit onderschatten... :-)
 • Danvoieanne
  graag gelezen...
  Koyaanisqatsi: thnks
 • greta
  Smakelijke beschrijving van gruwelijkjheden K.

  Koyaanisqatsi: Smakelijke beschrijvingen van een verdiend loon! :-p
 • joplin
  gruwelijk en booraardig
  xx

  Koyaanisqatsi: en realiteit, helaas... :-(
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .