writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (11)

door koyaanisqatsi

Zelfs nadat de Comtesse was hersteld van de bevalling, die zowel zij als haar kind op miraculeuze wijze hadden overleefd, bleef ze er tien jaar ouder uitzien dan voordien. De verbeten strijd die ze had geleverd, zowel om te overleven als leven te schenken, had het beste van haar krachten had gevergd en zou haar voor de rest van haar leven uitgeput achtergelaten.
Haar kind, een jongetje dat ze Daniel noemde, knapte daarentegen wonderwel op en hield behalve een opvallend droge huid geen enkele erfenis over aan zijn veel te vroege geboorte. Dat was voor een deel te danken aan Juliette, de min die Nazir in één van de dorpen rond het landgoed had gevonden, een opgewekte boerenvrouw met enorme borsten die barstten van de voedzame moedermelk. Al gauw begon Daniel zich, zo gulzig dat het grappig was, aan de grote, bleke tepels van zijn min te kluisteren en het was niet uitzonderlijk dat hij een keel opzette wanneer hij werd weggehaald, ook al had hij zijn kleine maag meer dan gevuld.
De Comtesse zag het gestaag verbeteren van de conditie van haar zoontje aan in een droomtoestand. Ze kon maar niet geloven dat het kind de verschrikking had overleefd en de overtuiging dat het kleintje er een trauma aan had overgehouden liet nog amper enige ruimte voor enige blijdschap. In plaats van zich beter te gaan voelen naarmate de tijd vorderde en duidelijk werd dat alles was goed gekomen werd ze alsmaar somberder terwijl haar gedachten maar door één verlangen in beslag werden genomen, namelijk dat ze oud genoeg zou worden om er zeker van te zijn dat haar zoon als een gezonde man de volwassenheid bereikte.

 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  graag gelezen dit....
  koyaanisqatsi: ;-)
 • joplin
  nobel moederhart
  xx
  koyaanisqatsi: En nog een mirakel erbij ook... Het lijkt de Maagd Maria wel... xx
 • greta
  Borstvoeding doet wonderen. Dat wist de schrijvende Aap natuurlijk ook.
  koyaanisqatsi: Dat weet de Aap als geen ander! :-p
Er zijn 63 bezoekers online, waarvan 0 leden: .