writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (21)

door koyaanisqatsi

In tegenstelling tot wat Frederique Soler verwachtte had de Comtesse het voorval 's avond niet opnieuw ter sprake gebracht. Sterker nog, ze repte er met geen woord meer over en begon zich de volgende dagen tegenover de gouvernante opnieuw te gedragen zoals voordien: minder afstandelijk en zo nu en dan zelfs op het familiaire af.
Weken gingen voorbij en hoewel Frederique het pijnlijk beschamende moment niet kon vergeten begon ze er steeds meer van uit te gaan dat de Comtesse alle begrip had voor de autocunnilingus van een jonge weduwe, een handeling die ze per slot van rekening alleen in praktijk kon omzetten omdat ze er lichamelijk toe in staat was.
Het bleef erg lang nazomeren maar in de laatste week van oktober sloeg het weer plots om en werd het echt herfst. Heftige regenvlagen en stormachtige winden plukten in een mum van tijd de bomen half kaal en de constant zwaar bewolkte hemel begon in combinatie met de kille temperaturen en de hoge vochtigheid op de zo al neerslachtige sfeer binnen de kasteelmuren te wegen.
Op 31 oktober bereikte de abrupte weersverandering haar hoogtepunt. Verschillende daken en torens geraakten beschadigd, tal van bomen waaiden om en rivieren zwollen gevaarlijk aan, met hier en daar kleine overstromingen tot gevolg. Niemand van het kasteel waagde zich buiten en enkel wanneer het noodzakelijk was begaf één van de bedienden zich op de binnenplaats.
De Comtesse bracht de dag grotendeels door bij de open haard in de salonkamer, lezend, zo nu en dan indommelend of mijmerend, terwijl de gouvernante zich uitsloofde om de kleine, door het weer erg onrustige Daniel onder controle te houden. Dit scenario week nauwelijks af van dat van de vorige dagen maar 's avonds, tegen de tijd dat de Comtesse gewoonlijk naar bed ging, liet ze Frederique Soler in de salonkamer ontbieden. De gouvernante was verrast toen ze de Comtesse aantrof in kledij die erop wees dat ze niet van plan was om naar bed te gaan en geraakte het nog meer toen de Comtesse haar een glas wijn aanbood.
'Daniel slaapt al?' vroeg de Comtesse nadat de gouvernante zuinig van haar glas had genipt.
'Als een roosje, Comtesse. Overdag is hij, door het weer denk ik, erg druk, waardoor hij 's avonds afgepeigerd is.'
De Comtesse glimlachte geforceerd en verzocht Frederique met een handgebaar om opnieuw van haar glas te drinken. De gouvernante wees er met enige verlegenheid op dat ze niet gewend was aan wijn en vreesde dronken te worden, maar de Comtesse lachte haar bezwaar weg met de opmerking dat ze niet dood zou gaan van één glas. Zelf nam ze het hare, dat al in de helft was, van tafel om het met enkele slokken helemaal leeg te drinken. Ditmaal kon Frederique Soler haar verbazing niet verbergen. Ze fronste haar wenkbrauwen, waardoor ze er ondanks haar schoonheid grappig uitzag, en probeerde haar al te vrijpostige reactie meteen goed te maken door een volgende, ditmaal stevige slok van de wijn te nemen. Wat ze vreesde gebeurde ook. Niet gewend aan alcohol leek het alsof haar hoofd zwaarder werd en haar gezichtsvermogen zich begon te vernauwen. En toen de gouvernante haar even later, toen het glas helemaal leeg, was verzocht om mee te komen, begon ze tot haar ontsteltenis heel even te duizelen. 

feedback van andere lezers

 • greta
  De "voer haar dronken en ze is als was in je handen" methode?

  koyaanisqatsi: Ik zeg niks...
 • Wee
  Hhmm ...
  x
  koyaanisqatsi: Tja... x
 • joplin
  bed in en turnles!
  xx
  koyaanisqatsi: ochtendgymnastiek? :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 18 bezoekers online, waarvan 0 leden: .