writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (23)

door koyaanisqatsi

Op 11 november van de dag des Heren 1815 keerde Frederique Soler voor het eerst terug naar wat ze gemakshalve de geheime kamer noemde. Zoals de Comtesse had beloofd, brandde de open haard ditmaal wel, waardoor er een gezellige warmte in het vertrek heerste.
Mefisto zat naast de armstoel, als een trouwe waakhond, en leek de binnenkomende gouvernante te negeren. Ook toen ze hem begon te aaien, precies zoals ze de Comtesse elf dagen eerder had zien doen, bleef de hond onbewogen voor zich uit staren, als een mens die met zijn gedachten ergens anders vertoefde.
Frederique hurkte neer, zuchtte, en drukte haar neus in de vacht van het beest. Zijn dierlijke geur was zo sterk dat hij niet alleen haar neus maar haar ganse hoofd binnendrong. Ondanks haar toenadering bleef Mefisto met zijn heldere, groenachtige ogen stoïcijns voor zich uit kijken.
Na een tijdje gaf Frederique het op. Ze kwam overeind, keek even doelloos in het rond en schoof vervolgens de armstoel wat dichter naar de open haard.
Plots miste ze de Comtesse en wilde ze de kamer weer verlaten. Haar vertrouwen in Mefisto was te geforceerd, veel minder dan ze wilde, dan ze nodig achtte. Maar toen dacht ze terug aan de avond van 31 oktober en besefte ze dat het geen zin had weg te lopen van wat op lange termijn toch zou gebeuren.
Ze liet zich in de armstoel vallen en legde haar handen in haar hoofd. Herinneringen aan haar vermiste en dood gewaande echtgenoot doken als spookbeelden voor haar ogen op: hun huwelijksfeest, zijn afscheid, zijn laatste, met opgedroogde modder besmeurde brief. Toen daagden plots schimmen van soldaten op. In chaos renden ze kriskras langs elkaar in een in mist ondergedompeld bos, tierend, schietend en schreeuwend, tot één van hen over een gevallen officier struikelde; luitenant Maurice Soler. Zijn lijkkleur liet niets aan de verbeelding over. Het bizarre was dat zijn zowel zijn lichaam als uniform volkomen intact waren. Er waren geen sporen van een kogel- of schrapnelwond, noch van enige bajonetsteek.
Zo hoopte Frederique dat haar man aan zijn eind was gekomen: zonder lijden, rustig ingeslapen in zijn uniform, de Keizer dienend waar hij niet hoog mee opliep. Ze rechtte haar rug, blies haar longen vol en stond weer recht om de terrine van porselein van de kast te halen. Toen ze deze op de tafel neerzette viel het haar op hoe verfijnd ze beschilderd was met een bloemenmotief van tamelijk felle kleuren. Daar had ze de vorige keer, begrijpelijk, niet op gelet. Ze tilde het deksel omhoog en zag enkele bloederige klompjes vlees in een bruinachtige vloeistof drijven. Langzaam begon de geur van rauw vlees de reuk van Mefisto, die ze, meer in haar geheugen dan in haar reukorgaan, had opgeslagen, te verdringen. Ze legde het deksel naast de terrine, aarzelde even en trok vervolgens haar kleed uit. Een lichte huivering schoot door haar heen op het ogenblik dat ze een deel van de inhoud van de terrine in haar rechterhand schepte. Een tweede huivering, veel sterker dan de eerste, volgde toen ze de smurrie over haar vagina uitsmeerde.
Ondanks de warme gloed van de open haard trilde ze over haar hele lichaam toen ze opnieuw in de armstoel plaatsnam. Ze sloot even de ogen, opende ze opnieuw, legde haar benen over de armleuningen en zei: 'Mefisto, kom.'

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Ik heb de gewoonte om de broodmaaltijd te nuttigen met mijn bordje naast de laptop, al lezende.
  Je wordt bedankt Aap @#%
  *blurb*
  koyaanisqatsi: Het is alom geweten dat eten en teeveekijken en/of computerstaren slecht zijn voor gezondheid en spijsvertering! :-p
 • Wee
  Jéés, Koyaanisqatsi ...
  Ik sla deze maaltijd even over! :)
  x
  koyaanisqatsi: Je wou toch niet net aan een steak beginnen?!! x
 • joplin
  wordt gebruikt bij martelpraktijken
  brrr
  x
  koyaanisqatsi: inderdaad :-(
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.