writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (29)

door koyaanisqatsi

De volgende ochtend werd Frederique Soler wakker met barstende hoofdpijn en het gevoel dat haar maag bij de minste beweging haar inhoud naar haar strot zou stuwen. Ze durfde dan ook nauwelijks te bewegen terwijl het knipperen van haar ogen volstond om hevige pijnscheuten door haar hersens te jagen.
De port die Moses dos Santos uit zijn geboorteland had meegebracht was een traag werkend gif gebleken. Toen de gouvernante, nadat ze Daniel te slapen had gelegd, zich bij de Comtesse en haar gast had gevoegd, waren er al twee flessen leeggemaakt. De Comtesse stond erop dat Frederique op zijn minst een glaasje proefde van wat zij het verrukkelijkste vocht op aarde noemde, en Frederique kon niet ontkennen dat de zoete smaak haar beter beviel dan die van wijn. Dat ze nadien was blijven meedrinken was evenwel niet omdat ze zich, net als de twee anderen, wilde bezatten maar omdat ze de door frustratie geplaagde gedachten aan haar gemiste avond met Mefisto wilde verdrijven.
Ze herinnerde zich vaag hoe Moses dos Santos op een bepaald ogenblik op zijn zij was gevallen, hetgeen de Comtesse zodanig aan het lachen had gebracht dat ze een vol glas over haar kleed morste, waarna ze bijna stikte in een hysterische schaterbui. Op dat ogenblik had Frederique zelf een vol glas in n keer achterovergeslagen, waarna haar slokdarm in brand leek te staan. Ze had getracht niets te laten merken, wat niet eens nodig was, aangezien de twee anderen zich al in een zodanig gevorderd stadium van dronkenschap bevonden dat ze nog nauwelijks beseften wat zich in de kamer afspeelde.
Naarmate de tijd vorderde en alsmaar meer flessen werden aangesproken, begon Frederique zich meer en meer te verzoenen met het gedrag van de Comtesse. Het was misschien wel jammer dat ze ladderzat moest worden om te bewijzen tot het maken van plezier in staat te zijn, maar niettemin bleef het een openbaring deze vrouw, die Frederique beschouwde als de verpersoonlijking van troosteloosheid, gelukkig te zien. Dat ze daarbij zo nu en dan schunnige praat uitsloeg en pikante opmerkingen aan het adres van Frederique's uiterlijk maakte, nam de gouvernante er dan maar bij, net zoals ze flauwe schuine grappen van Moses dos Santos over zich heen liet gaan.
Maar nu bleek de prijs die ze voor de braspartij moest betalen veel te zwaar. Ze had het gevoel nooit in staat te zullen zijn van haar kater te herstellen en toen ze besefte dat ze haar nachtkleed niet had aangetrokken ging er een koude rilling door haar lijf. Ook al omdat het haar zo opeens te binnenschoot dat ze er geen flauw idee van had hoe ze in bed was geraakt. 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Je schrijft me vreemde beelden ... :))
  x
  koyaanisqatsi: x
 • Danvoieanne
  graag weer gelezen....
  koyaanisqatsi: bedankt alweer
 • greta
  "..en Dos Santos ligt naast haar." Ik doe maar een suggestie hoor voor je volgende deel haha.
  koyaanisqatsi: Uw suggesties verraden een ondeugende geest, mevrouw greta...
 • joplin
  of met z'n drien op bezoek bij Mefisto?
  xx
  koyaanisqatsi: Jakkes!!! xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.