writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (44)

door koyaanisqatsi

Aurelie opnieuw moeten bestelen was al afschuwelijk, maar het besef haar niet meer te kunnen begluren was ronduit ondraaglijk. Het leed geen twijfel dat Thérèse hem zodanig in de gaten hield dat ze hem een volgende keer weer zou chanteren en het sprak vanzelf dat hij het met parelmoer ingelegde kistje niet kon blijven plunderen.
Hierdoor viel Daniel van de ene kwelling in de andere, hetgeen hem uitermate humeurig en apathisch maakte.
'Het is dankbaarder een paard les te geven dan die jongen,' klaagde de gouvernante tegen Nazir, waarop deze beloofde Daniel hierover aan te spreken.
Omdat hij niet wist hoe dit soort problemen aan te pakken liet hij dit echter over aan Aurelie, die met haar grenzeloze liefde voor de knaap niet in staat was hem op de vingers te tikken. In tegenstelling tot de gouvernante en Nazir maakte ze zich alleen maar zorgen om de jongen en dat werd alleen maar erger toen Daniel dichtklapte nadat ze met aandrang had gevraagd of er wat scheelde.
Thérèse liep er ondertussen even triomferend bij als een jonge koningin die net een rijk had veroverd. Telkens als Daniel haar pad kruiste siste ze hem een beledigende benaming toe terwijl ze onvermoeibaar toespelingen maakte op zijn vermeende povere zaadlozing. Toen ze merkte dat hij geen pogingen meer ondernam om Aurelie te bespieden begon ze nog wat olie op het vuur te gooien.
'Moet je mevrouw Aurelie niet gaan bewonderen?' vroeg ze om de haverklap, met een glimlach vol leedvermaak.
Maar Daniel beet moedig door. Hij ging zijn frustratie te lijf door zowel 's avonds als 's ochtends opwindende beelden van zijn geliefde op te roepen en droomde er zowel in zijn slaap als tijdens zijn wakkere toestand van haar minnaar te zijn.
Thérèse, pissig omdat ze hem op het vlak van volharding had onderschat, was echter niet van plan het bij pesterijen te houden. Ze eiste opnieuw geld en wuifde zijn zwakke tegenwerping dat dat niet de afspraak was weg met de onmogelijk tegen te spreken opmerking dat er nooit een afspraak was geweest.
'Je bezorgt me opnieuw vijf franc,' snauwde ze hem toe, 'of je weet wat je te wachten staat.'
Daniel zag geen andere uitweg dan opnieuw aan haar chantage toe te geven. Tegelijkertijd voelde hij zijn wanhoop zodanige proporties aannemen dat hij het instinct begon te ontwikkelen van een rat die geen kant meer uit kan.

 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  op naar het volgende....
  koyaanisqatsi: inderdaad... ;-)
 • greta
  Ik vermoed dat hij Thérèse te grazen gaat nemen op de keukentafel als die driften onbeantwoord blijven.
  koyaanisqatsi: Mevrouw... Die gedachten van u... Wat gaan die toch altijd een... boosaardige richting uit. :-p
 • joplin
  Je zal maar bedienden in huis hebben
  Daniels wraak zal zoet zijn
  wacht maar!
  koyaanisqatsi: Wat een bloeddorstige lezertjes heb ik toch... ;-)
 • Wee
  Hij zinnelijkt op wraak! En terecht.
  x
  koyaanisqatsi: die bloeddorst... dames dames... x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 12

Uitstekend: 6 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 6 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .