writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (48)

door koyaanisqatsi

Tegen de tijd dat Daniel twaalf werd, was zijn aanleg voor tekenen zodanig geëvolueerd dat zijn werken die van een volleerd kunstenaar evenaarden. De enige negatieve opmerking die over zijn creaties kon gemaakt worden betrof de eentonigheid van het onderwerp. Dat was er namelijk maar één, zijnde Aurelie.
Hij tekende haar in alle mogelijke situaties, verschijningsvormen en poses, en hield de ondertussen al tot een heus oeuvre aangegroeide collectie verborgen in enkele oude koffers die hij op één van de zolderkamers had gevonden. Een aparte plek had hij evenwel voor die tekeningen gereserveerd die van een extreem pornografische aard waren. Die hield hij opgeborgen tussen de planken van zijn bed, waar ze ter beschikking bleven wanneer hij zich voor een zoveelste maal op haar beeltenis wilde bevredigen. De inspiratie voor deze tekeningen had hij in eerste instantie gehaald bij het bespieden van een stalknecht en een meid die geen gelegenheid onbenut lieten om in de stallingen of schuren de liefde te bedrijven. Het stel legde daarbij een vurigheid aan de dag die de jonge snaak bij de aanvang had geschokt, maar die hij algauw dankbaar was beginnen gebruiken om Aurelie alsmaar 'stoutmoediger' af te beelden. Nadien, met het alsmaar toenemen van zijn hormonen, had zijn eigen fantasie deze zogenaamde stoutmoedigheid zodanig aangedikt dat sommige werken geen spaander heel lieten van de gangbare conventies wat erotiek betrof.
Toen Daniel op drieëntwintig juni van het jaar des Heren 1824 zijn twaalfde verjaardag vierde, kreeg hij van Nazir en Aurelie te horen dat de volgende dag zijn opleiding tot toekomstig heerser van het landgoed zou beginnen. Als eerste kennismaking zou Nazir hem meenemen op een ronde langs de landerijen en nadien voorstellen aan de belangrijkste personen in de stad, voor wie de jongen sinds zijn geboorte weinig meer was gebleven dan de mysterieuze nakomeling van de als zonderling beschreven Comtesse.
Daniel zag er niet naar uit meer tijd door te brengen bij de man die alleen maar zijn afgunst en jaloezie wekte maar Aurelie's opmerking dat hij zich nu als een man mocht beschouwen, had hem zodanig vervuld van trots en opwinding dat hij het gevoel had iedere emotie onder controle te hebben en alles en iedereen de baas te kunnen. Het compliment dat ze terloops ter sprake bracht, dat niemand hem meer wijsheid zou kunnen bijbrengen dan Nazir, bracht hem zelfs op het ambitieuze idee zijn rivaal zo snel mogelijk uit leidinggevende functie te ontheffen. En vandaar moest het maar een kleine stap zijn om ook zijn plaats als gemaal van zijn grote liefde in te nemen.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Niet eens een bloemen-stilleventje tussendoor voor de variatie?
  koyaanisqatsi: Niet eens... :-p
 • Wee
  Alleen verboden vruchten ... :)
  x
  koyaanisqatsi: Die schilderen ze al tweeduizend jaar, met onveranderd succes...
  ;-) x
 • joplin
  arrogantie geboren
  xx
  koyaanisqatsi: xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .