writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (50)

door koyaanisqatsi

Een jaar later had Daniel een heuse metamorfose ondergaan. Hij was een voor zijn leeftijd tamelijk stevige jongeman geworden die dankzij Nazir in een mum van tijd uitstekend had leren paardrijden en schermen en had zoveel levenswijsheid geabsorbeerd dat hij de mameluk kon bijstaan in zowat alles wat het beheren van het landgoed betrof.
Jeanne de Sauvignac kon nauwelijks geloven hoe de jongen in enkele maanden van een dromerig en apathisch kind veranderd was in een knaap waarmee men bij wijze van spreken naar de oorlog kon en Aurelie voelde niets dan trots voor haar pleegzoon die haar niet langer zorgen baarde maar slechts bewondering opwekte. Het was haar ook niet ontgaan dat zijn broze lichaam zich had ontwikkeld tot een fors gestel met een tamelijk gespierde torso en dat zijn ietwat ruwe uiterlijk weliswaar niet echt knap kon worden genoemd maar niettemin in staat moest zijn om menig meisjeshart sneller te doen slaan. Om zich te amuseren begon ze zich zo nu en dan huwelijkskandidates voor te stellen maar aangezien ze wegens haar lage komaf door de edelen en rijke burgerij als een paria werd beschouwd, had ze nauwelijks enig contact met potentiŽle bruiden.
Nazir toonde het minste enthousiasme voor Daniels gedaanteverwisseling. Hij had het gevoel dat er iets niets pluis was met de jongen, alsof er ondanks zijn behulpzaamheid en geŽxplodeerde leergierigheid een dreiging van hem uitging. Door die gedachte werd Nazir niet zelden boos op zichzelf, omdat hij haar wilde verklaren als paranoia, opgedaan als een ongeneeslijk virus tijdens zijn oorlogsjaren.
Maar zijn voorgevoel was niet eens zo vergezocht. Daniels enige drijfveer voor zijn mentaliteitswijziging en tomeloze inzet was zijn onwrikbare overtuiging dat het de enige manier was om Nazir zo snel mogelijk buitenspel te zetten. Hoe hij dit moest klaarspelen zolang hij niet meerderjarig was en hem rechtmatig alle macht op het landgoed toekwam, was hem een raadsel waar hij niet van wakker lag zolang hij niet rijp genoeg was om de touwtjes in handen te nemen.
Zolang Nazir hem wijzer en sterker maakte was hij bereid zijn jaloezie te verbijten en zijn verlangen naar Aurelie te bevredigen door middel van zijn verbeelding, ook al ging dit laatste
steeds vaker gepaard met een frustratie die zijn hart wel in brand leek te zetten.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Die jongen komt er wel. Gaat hij toch een bruid kiezen? Of blijft hij fantaseren, tekenen en verlangen?
  koyaanisqatsi: Dat zien we morgen dan wel weer... :-)
 • joplin
  flink bezeten dat manneke
  xx
  koyaanisqatsi: kan gebeuren, vooral bij mannekes... :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 1 lid: dovan.