writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Terugblik op Voornemens 2012

door GoNo2Voornemen 1:

Met ingang van 01/01/12 heb ik besloten om minder te roken. Ben ik daar in geslaagd? Ja, dus. Ik rook nu nog amper 2 pakjes per dag ( zelfgerolde sigaretten ), vroeger rookte ik er drie. Wat neerkomt op 365 x 6,00€=2 190€.

Voornemen 2:

M'n tweede voornemen was om minder Kriek te drinken. Ben ik daar in geslaagd? Ja, dus. Ik drink per maand nu nog amper 12 kriekjes. Vroeger waren dat 12 kriekjes per week. Wat neerkomt op 36 x 1,80€= 64 €x 12= 768€.

Voornemen 3:

Bezuinigen op eten en drinken. Ik kook nog op de even dagen. Dit levert een besparing op van gemiddeld 15 warme maaltijden per maand. A rato van een kleine 5€ per maaltijd steek ik in m'n zakken: 15 x 5€ x12= 900€.

Ik koop per week 1 fles cola ( de echte hé, geen afwaswater…). Vroeger waren dat er twee per week. Een besparing van 50 % dus. Een liter cola kost in de Colruyt 1,74€. Dus bespaar ik: 1,74€ x 4 x 12= 83,52€.

Voornemen 4:

Ik koop geen nutteloze kadootjes meer met Kerstmis & Nieuwjaar. Ook verjaardagen heb ik overboord gegooid. Totale besparing +/- 250€ per jaar. Misschien de reden waarom ik met deze dagen alleen ben, er valt niets te rapen hé?

Totale winst: 4191,52€.

Ben ik nu gelukkiger, zult u vragen? Nee dus. Heb ik iets nuttigs gedaan met al dat geld? Nee dus, gezien het allemaal naar achterstallige rekeningen en de belastingen gegaan is. Conclusie? Ik moet m'n voornemens bijstellen voor het jaar 2013. Wat betekent dat ik nog minder moet uitgeven. Roken met de helft verminderen levert al terug een forse besparing op m'n begroting. Eén keer per week koken zal ook al een pak schelen op jaarbasis. Vijf Kriekjes per maand scheelt hem een slok op de borrel. Een blikje cola per week moet ruimschoots voldoende zijn. Op kadootjes kan ik niet meer bezuinigen gezien ik daar het plafond reeds bereikt heb…

En zo geraakt een mens sociaal geïsoleerd. Misschien kan ik beter in een klooster gaan. De hele dag tot één of andere god bidden en mij niets meer aantrekken van alle aardse geneugten. En dan durven ze nog lidgeld vragen om deze onzin te mogen publiceren? Ze zouden verdomme mij moeten betalen want ik trek lezers aan door m'n onovertroffen verhaaltjes. Zonder lezers en schrijvers heeft WH geen reden van bestaan hé? BTW, die boekenbon die ik bijna drie jaar geleden gewonnen heb, heb ik nog altijd niet ontvangen. Ik heb het opgegeven om nog mailtjes te versturen. Meestal krijg ik nog niet eens antwoord op m'n vragen. Maar om lidgeld te vragen zijn ze wel rap, bedenk ik mij…
Misschien moet ik daar ook wel op bezuinigen? Weer 12,50€ in de pocket? Het loopt aardig op hé?

Aan allen die mijn schrijfsels gelezen hebben en van commentaar voorzien, wens ik bij deze een vruchtbaar jaar 2013. Een jaar van voorspoed en geluk, een jaar zonder kommer en kwel. En niet te vergeten een goede gezondheid hé? U was een dankbaar publiek.

©GoNo


 

feedback van andere lezers

 • warket
  Die paar kriekjes missen...moest elke inwoner in dit land elk jaar 20 euro doneren zou de begroting in orde zijn.
  Minder roken en drinken is geen slecht idee. Ben ik al jaren mee bezig. Rond zeven uur ' s ochtends draai ik mijn tweede sigaret en die fles wijn ' savonds bij de maaltijd (burp) is al evengoed onmisbaar geworden.
  GoNo2: Dank u!
 • koyaanisqatsi
  Schitterende afsluiter! En bij deze van harte hetzelfde gewenst. ;-)
  GoNo2: Dank u!
 • andremoortgat
  Jouw wensen niet in eurokes uit te drukken
  maar goud waard
  Blijf jezelf en wij gaan nog veel genieten
  GoNo2: Dank u!
 • greta
  Geweldig.
  Lidgeld betalen en doorschrijven jij!

  GoNo2: Dank u!
 • Wee
  Ik sluit aan bij Greta.
  En voor jou ook de beste wensen!
  x
  GoNo2: Dank u!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 11

Uitstekend: 5 stem(men), 83%
Goed: 1 stem(men), 17%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 6 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .