writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (62)

door koyaanisqatsi

Ondertussen bereidde Daniel zich op het kasteel voor op zijn machtsovername. Hij was ervan overtuigd dat Corbeau en zijn trawanten hun slag zouden slaan terwijl Nazir onderweg was naar Parijs of , ten laatste, wanneer hij op de terugweg was en dat een hele nieuwe wereld, inclusief Aurelie, zo goed als voor het grijpen lag.
Natuurlijk was de jongen nuchter genoeg om te beseffen dat hij wettelijk gezien nog niet bij machte was om het roer over te nemen, maar met het wegvallen van Nazir zou het een koud kunstje zijn Aurelie uit zijn naam te laten handelen. Meer dan waarschijnlijk zou de belofte haar te huwen, van zodra hij oud genoeg was, volstaan om haar zo kneedbaar te maken als klei. Per slot van rekening kon een omhooggevallen keukenmeid alleen maar dromen van de titel van gravin en als die haar dan nog werd aangeboden door haar oogappel kon het niet anders dan dat ze het aanzoek als een geschenk uit de hemel zou verwelkomen.
Dat hij niet zou wachten op het huwelijksbed om haar de zijne te maken stond evenwel buiten kijf. Hij had er zijn buik van vol zich te bevredigen met behulp van haar afbeeldingen of tijdens haar badende momenten en verlangde met een nog nauwelijks in te tomen razernij naar het ervaren van haar lichaam.
In feite was het een wonder dat hij haar nog niet was aangevlogen sinds Nazir vertrokken was, want de aanblik van haar rondingen alleen was al voldoende om zijn lid, barstend van jeugdige geslachtsdrift, als gek te doen kloppen. Op een avond, toen hij langs haar heen liep in de salon terwijl ze een kledingstuk verstelde, dacht hij dat ze zijn erectie had opgemerkt en was hij, net zo hitsig als een hond als beschaamd als een verlegen kleuter, het vertrek uit gevlucht. Achteraf had hij zichzelf vervloekt en de verwijtende woorden naar zijn spiegelbeeld geslingerd dat hij haar had moeten duidelijk maken waren het op stond.
'"Kijk, dit is wat jij in mij opwekt!" had je moeten brullen,' sakkerde hij, 'in plaats van als een angsthaas weg te vluchten. Schijtluis!'
Het voorval bleef door zijn hoofd spoken en folterde hem zodanig met schaamtegevoelens en twijfels dat hij het uiteindelijk niet meer uithield en enkele dagen later na lang aarzelen besloot haar 's avonds laat in haar kamer op te zoeken om zijn gevoelens de vrije loop te laten. Het kon hem niet meer schelen hoe de zaken er voor stonden; per slot van rekening was Nazir zo goed als dood en dus was het slechts een kwestie van tijd voor hun samenzijn het brandmerk van overspel van zich af zou gooien.
Hij nam een bad, trok schone kleren aan en parfumeerde zich alvorens naar haar toe te gaan. In de gang maakte hij drie maal rechtsomkeer -één keer stond hij zelfs weer in zijn kamer- maar tenslotte beet hij door en liep hij naar de volgende verdieping waar zich haar Aurelie's slaapkamer bevond.
Natuurlijk zou de deur op een brede kier staan en kon hij alles nog eens 'rustig' overwegen terwijl hij haar gadesloeg. Deze gedachte, die hem nog wat respijt gaf, ontspande hem min of meer en gaf hem verse moed. Muisstil en met ingehouden adem sloop hij daarop naar zijn doel en hoe sterker het lichtschijnsel werd dat langs de kier ontsnapte, te meer groeide zijn overtuiging de juiste keuze te hebben gemaakt. Tot hij vol verwachting naar binnen keek en met een beeld werd geconfronteerd dat hem trof als een moordende mokerslag.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Jees, wat een moment om te stoppen!
  Ik voorvoel rampspoeden!
  x
  koyaanisqatsi: Logisch (dat voorgevoel). Het is 21 december 2012!!! xx
 • greta
  ..geen tijd voor commentaar, ik ga snel door naar 63 --->>
  koyaanisqatsi: goed idee
 • joplin
  xx
  koyaanisqatsi: xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .