writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap (64)

door koyaanisqatsi

Woede, haat, wraakzucht, jaloezie, verdriet, verlatenheid, verraad, schande, schaamte…
Of het nu begrippen of emoties waren die Daniel bestookten, ze hadden zonder uitzondering een aandeel in het vermorzelen van zijn hart. Het ene ogenblik wilde hij er gewoonweg niet meer zijn en hoopte hij dat het volstond de ogen te sluiten en in slaap te vallen, om nadien nooit meer wakker te worden. Maar nauwelijks een paar tientallen seconden later ontbrandde er een vuur in zijn binnenste dat hem aanspoorde om tot actie over te gaan en desnoods bloed te doen vloeien.
Ze liet zich berijden als een paard! Toen Daniel zag hoe stalknecht Philippe langs achteren in haar drong, had hij meteen moeten denken aan de keer dat hij twee paarden had zien copuleren. De harige, jonge man had dezelfde botheid aan de dag gelegd als de hengst en Aurelie had de penetratie net zo gewillig ondergaan als de merrie.
De wereld was als een hoop los zand vanonder Daniels voeten weggegleden en wat er overbleef was niets. Het leek of zijn hele lichaam leeg was, alsof alles wat zich onder zijn huid bevond was opgelost in het bijtende zuur van zijn verschrikkelijke ontdekking.
Zijn muze was geen haast goddelijk wezen maar een vulgaire hoer; van het slag dat hij regelmatig had opgemerkt als hij met Nazir in de stad was! Vrouwen zonder eergevoel, goedkoop en ordinair, zonder normen.
Maar daarmee was zijn liefde niet geblust, wel onherstelbaar beschadigd. Hij had een litteken op zijn ziel opgelopen waarbij de vernederingen die Thérèse hem had doen ondergaan tot nauwelijks zichtbare krasjes verbleekten. Maar hoe zeer hij ook probeerde, het was onmogelijk Aurelie even abrupt uit zijn hart te verbannen als ze van haar voetstuk was getuimeld.
De stalknecht! Steeds weer doemde het beeld voor hem op van die naakte, harige duivel. Waar haalde die schoft het recht vandaan? Nu, zijn dagen waren geteld, zoveel was duidelijk. Corbeau mocht zich aan een nieuwe klus verwachten, van zodra de eerste geklaard was. Misschien was het zelfs beter hem meteen in dienst te nemen, als een soort lijfwacht en ordehandhaver. Per slot van rekening had zijn moeder het landgoed ook geruime tijd op die manier bestierd.
Hoewel hij nog niet in staat was alles netjes op een rij te zetten, maakte Daniel voor zich uit dat het de volgende weken in die richting zou gaan. De tijden zouden veranderen op het landgoed, en hoe? Nieuwe meesters, nieuwe wetten.
'Dat komt ervan,' gromde Daniel tegen zichzelf, 'als je de teugels viert: dan gaan nietsnutten dingen begeren waar ze met hun poten moeten afblijven.'
Om te beginnen vervloekte hij zijn moeder, die hem vaderloos had achtergelaten en overgeleverd had aan twee omhooggevallen leden van het plebs. Natuurlijk waren die twee te goed voor de knechten en de landarbeiders, ze waren van hetzelfde slag!
Maar hun rijk was voorbij, daarover bestond geen twijfel meer. Wat Corbeau met Nazir zou aanvangen interesseerde hem niet, zolang hij maar uit de weg werd geruimd. De stalknecht daarentegen, dat werd een ander paar mouwen. Die zijn kop zou rollen, tot letterlijk voor de voeten van Aurelie, zodat zij meteen en voor eens en altijd zou weten wie er de plak zwaaide op het kasteel en tot wie zijn daadwerkelijk toebehoorde. Al was Daniel er nog niet uit of dat zou volstaan om zijn bloedende hart te stelpen…

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ooo, heftig! Pijnlijk killing!

  Fijne kerst voor jou en je gezin, en een goed en gezond 2013!
  x
  koyaanisqatsi: Hetzelfde gewenst en dank voor een jaar van volhardend lezen. xx
 • greta
  Corbeau krijgt het druk haha.
  Of volgt er een crime passionel??
  koyaanisqatsi: zoals de traditie het wil, verklapt K. niks... :-p
 • joplin
  lik op stuk
  xx
  koyaanisqatsi: yep xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 5 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .