writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

tabon*

door ovlijee

Wat is het verschil tussen een Marokkaanse papa en een belgische papa? Wel, toen Mo op een dag seksuele voorlichting ging krijgen van zijn vader, vreesde hij hiervoor: "Nee, niet hij, iedereen behalve hij."
"Mo, heb jij dat soms dat, als jij een meisje ziet, je daar gevoelens hebt, zo, dat jij het warm krijgt?"
Wat moest Mo zeggen, natuurlijk had hij dat, hij had al seksboekjes gelezen, hij had al de hand aan zichzelf geslagen, hij had al met dikke Tina van de melkboer getongeld, en hij wist dat beebies kwamen van dat witte vocht dat zo slecht met badwater vermengt maar wel versmelt met het eitje van een vrouw, als je goed mikte.
"Nee, papa, maar zo vlak voor een kickbokstraining heb ik soms een stijve."
Zijn vader week even door dit onverwachte antwoord maar herpakte zich vliegensvlug: "ALS GIJ EEN JANET ZIJT, IK MAAK U KAPOT!"
Niet zo bij de broer van dikke Tina, Ozzy, op een gegeven dag vroeg hij aan zijn vader toen die de flessen aan het laden was toch met enige schroom ondanks het progressieve nest waaruit hij kwam (zijn zus dikke Tina had al getongeld met een bruine aap en kwatongen beweerden dat ze al een zwartjoekel had gepepen - of is het gepijpt): "Hadde gij soms graag een vrouw geweest, pa?"
Zijn vader Rutger sorteerde onbewogen verder de flessen en riposteerde veel te spontaan naar Ozzy's goesting: "Amai, ik zou me nogal laten vossen!"
Vervolgens stak Rutger zijn vinger in de schimmel van een ouwe gebroken fles en zei hij tegen zijn zoon Ozzy: "Hier, ge moet eens rieken, ik heb mijne piet al twee weken ni meer gewassen."
"MA, wette gij nu wa ons vader just tegen mij zei?"
"Van wie heb ik het geleerd?" redde Rutger zich door zijn zoon medeplichtig te maken. Mieke keek even meewarig van achter de wasdraad.
"Stinkjo", mompelde Rutger, die misschien toch wel wat leed aan het Tourette-syndroom.

Wat is nu de moraal van het verhaal: dat na de jaren '60 pedofilie binnen de kerk nog springlevend is in vlaanderen, maar de goede smaak baan heeft geruimd voor de erotica-beurs? Of dat de koranlezer ondanks mijn klankassociatie met volkorenbrood het nooit te bruin bakt? De waarheid, beste lezer, is uiteraard ongrijpbaar en heimelijk als de kitteloris, maar de voldoening van de queeste puur en onversneden. Maar test nooit, maar dan ook nooit je beperkte kennis van het berbers of Tamazight door aan je Maghrebijnse buurvrouw in haar moedertaal te vragen of je haar oven eens mag gebruiken, vooraleer je zeker weet of ze nu een Marokkaanse is of een Algerijnse.


*tabon:
1. (Algerijns) oven
2. (Marokkaans) kut (pej.)

 

feedback van andere lezers

 • warket
  Ik lees een goed geschreven kort verhaal. Niet zomaar. Waarom dan nog de moraal?
  ovlijee: Ja, ik heb altijd de neiging om het te overdoen. Kan inderdaad weg, die moraal.
 • joplin
  zeemijmer
  weer wijzer
  door reizen

  dank voor de tip
  xx
  ovlijee: Niet zozeer opgepikt op zee, wel in mijn achtertuin Borgerokko.
 • Danvoieanne
  KNAP
  ovlijee: Merci!
 • Annelies
  Interessant dit stukje tekst ;)
  ovlijee: En vooral zo opgepikt van de straat!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 4 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .