writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (2)

door koyaanisqatsi

Terwijl het naar verhouding sobere huwelijksfeest plaatshad lag Aurelie mijmerend in bed. Ze was niet langer de jonge vrouw waar Daniel bezeten van was geweest maar vertoonde tekenen van zowel lichamelijk als geestelijk verval. De jonge Comte had haar nooit de tijd gegund om van de klappen te bekomen die ze zeven jaar eerder in een tijdsbestek van amper enkele dagen had moeten incasseren.
Eerst was er de verdwijning geweest van haar minnaar, Philippe, nadien de brief van Nazir waarin hij zijn terugkeer naar Egypte had aangekondigd. Als reden voor zijn onverwachte vertrek had hij haar niet langer draaglijke, buitenechtelijke pogingen om zwanger te geraken genoemd. Over de verdachte houding van Daniel werd met geen woord in de brief gerept. Met weinig maar eerlijke woorden had hij haar op het hart gedrukt ondanks alles nog zielsveel van haar te houden, gesmeekt om begrip en vergeving en haar nog een gelukkig leven met een jongere man toegewenst. Heel in het kort had hij in een bijvoegsel een verklaring voor de oppossums gegeven, waar later trouwens niets meer van werd gehoord.
De zaak werd ook nooit helemaal opgehelderd. Inspecteur Chemin werd een paar weken na Nazirs vertrek wegens het beledigen van een overste overgeplaatst naar een boerengat aan de Normandische kust en emigreerde enkele maanden nadien, gefrustreerd en wol wrok, naar Amerika. Kerekes kwam rond diezelfde periode in een Parijse achterbuurt om het leven tijdens een bloedige steekpartij tussen rivaliserende dievenbendes. Zijn spitsbroeder, de Senegalees, stierf enkele dagen later aan verwondingen, opgelopen tijdens dezelfde schermutseling.
Daniel had Aurelie geen keus gelaten; hij had zwaar gegokt en gewonnen. Hij had haar duidelijk gemaakt dat er geen echtgenoot meer was om haar een hand boven het hoofd te houden en dat ze daardoor in feite overgeleverd was aan zijn genade. Hij beloofde plechtig voor haar te zullen zorgen en vroeg als enige wederdienst dat zij hem zou inwijden in de liefde. Over zijn diepe gevoelens voor haar zweeg hij in alle talen, net zoals hij met geen woord repte over het feit dat hij van haar verhouding met Philippe afwist.
Aanvankelijk was Aurelie diep geschokt geweest. Ze had zich verraden gevoeld als een moeder en bevuild door Daniels naar incest stinkende verlangen. Maar toen haar woede was gekoeld en haar ontzetting weggeŽbt hadden zakelijkheid en gevoelens haar doen inzien dat toegeven haar enige keus was om een onzekere en mogelijk erg duistere toekomst te vermijden. Met de nodige gedachtenkronkels had ze zich tot begrip voor Daniels wensen geforceerd en na enige aarzeling aan hem toegegeven. Ze zou zijn minnares worden, tot op de dag voor zijn huwelijk. Wat er nadien zat aan te komen was niet duidelijk. Daniel liet haar in het ongewisse en zelf slaagde ze er niet in voldoende lef aan de dag te leggen om hem, een voor haar cruciale vraag te stellen.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Niet slecht geschreven, geen fout te bespeuren. Maar ik hou momenteel meer van (experimentele) theorie dan van verhalen.

  Werken vrouwen zo? Dat verbaast me. Maar eigenlijk ook weer niet.
  koyaanisqatsi: Of vrouwen zo werken? Dat zal wel van individu tot individu afhangen, veronderstel ik. ;-)
 • Wee
  Wat wrang allemaal ...
  Ben blij met boek 2!
  x
  koyaanisqatsi: Thnks xx
 • joplin
  xx
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 50%
Goed: 2 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .