writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (11)

door koyaanisqatsi

Corbeau's wonde genas opvallend snel en zonder verwikkelingen. Het nadeel daarvan was dat hij nog vroeger dan hem lief was naar de gevangenis verhuisde, een vervelend gegeven ook voor de Comte, die zich veel verder moest verplaatsen om zijn onfortuinlijke toezichter te bezoeken.
Ondertussen had Daniel een advocaat onder de arm genomen die een goede reputatie had in het verdedigen van daders van zware delicten. Zoals het een goede strafpleiter betaamt had Meester Foch de Comte geen enkele belofte gedaan in een goede afloop van de rechtszaak, wat hem er niet had van weerhouden de in Corbeau's voordelen spelende feiten te onderlijnen.
'De schanddaad van zijn schoonvader en zware wonde die deze aan uw toezichter heeft toegediend, zijn beslist zaken die geen enkel rechter naast zich kan neerleggen. Het spijtige is dat niet kan worden bewezen dat de cliŽnt uit zelfverdediging heeft gehandeld, ook al heeft hij dat met nadruk aan politie verklaard. Heeft het slachtoffer inderdaad, zoals hij beweert, als eerste met zijn mes uitgehaald of een aanval van zijn, met reden woedende schoonzoon gepareerd? Er zijn maar twee mensen die daar naar waarheid kunnen op antwoorden en de ene is dood en de andere heeft er alle belang het eerste te beweren.'
Het bracht Daniel niet in een betere stemming. Nu al deed op zijn landgoed de ronde dat er zigeuners waren binnengetrokken en hier en daar kliekjes mannen waren verschenen die op een soort van verkenningstocht leken. Uiteindelijk had hij besloten Corbeau te vragen of die soms geen opvolger voor hem wist, ook al besefte hij maar al te zeer hoe gevoelig deze vraag lag, zelfs wanneer Corbeau nuchter genoeg was om te beseffen dat zijn tijd als toezichter wel eens voor eens en altijd voorbij kon zijn.
Als Comte mocht Daniel op tamelijk veel begrip van de gevangenisdirecteur rekenen. Uit de kruiperige houding van de man was overduidelijk af te leiden dat dit alles te maken had met opportunisme, waaruit Daniel terecht afleidde dat hij ook verre van ongevoelig was voor corruptie. In tegenstelling tot de andere bezoekers mocht hij Corbeau ontmoeten in een afgezonderd, kaal kamertje, waar ze vrijuit konden praten zonder de vrees van een al te nieuwsgierig meeluisterend oor. Op die manier was Daniel de juiste versie van de feiten, die indruisten tegen wat Corbeau aan de politie had verklaard, te weten gekomen, maar dat er een draai aan de waarheid was gegeven raakte zijn kouwe kleren niet. Integendeel, hij was van mening dat Corbeau er goed aan had gedaan en dat Charpentier toch maar gekregen had wat hij verdiende. De hamvraag bleef natuurlijk of de rechter daar ook zo over zou denken.

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  afwachten
  xx
  koyaanisqatsi: idd xx
 • greta
  Vrouwe Justitia wikt en weegt en zal eerlijk berechten.

  koyaanisqatsi: Ik heb weinig vertrouwen in het gerecht. Klassejustitie is nog springlevend!
 • Wee
  Zijn er nog integere rechters?
  x
  koyaanisqatsi: Altijd geweest, maar ongetwijfeld een minderheid... x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .