writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koortsdroom

door warket

Ruige wegen die nergens naartoe leiden, maar waar je toch altijd onbekenden tegenkomt om af te wijken van het pad. Stuurloos onderweg.
Een vrouw vroeg me om mee te helpen in haar moeilijk bereikbare tuin. Eerst gaf ze me een kom water tegen de dorst. Ik werd verwelkomd door haar vrienden. De tuin lag hogerop.Toen ik bij valavond weer vertrok nam ze mijn hand en keek ze me droevig aan.
Later in het donker had ik spijt over mijn vertrek en wou ik terug. Ik kwam een groep in lompen geklede nachtreizigers tegen die nauwelijks hoorbare liederen zongen. Ik vroeg waar ze naartoe gingen. Een van hen antwoordde dat ze nooit ergens naartoe altijd onderweg waren. Alleen wie hun liederen kende mocht mee.
De sterrenhemel begon te tollen tot het dag werd. Ik stond opnieuw beneden aan de tuin. Haar vrienden zeiden dat ze naar mij op zoek was gegaan maar nooit teruggekomen is.
Nu ik wakker ben weet ik dat noch zij, noch de nachtreizigers hebben bestaan, maar er altijd zullen zijn.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ik ken ze, die koortsdromen.
  Verwarrend weird, weird verwarrend.
  x
 • pieter
  Eddie,
  Dit vind ik goed geschreven. Vooral iets als: 'dat ze nooit ergens naartoe altijd onderweg waren'. Dat is bijna 'magisch'. Als dat tenmiste het goede woord is. Wellicht kun je dit uitbreiden naar een feitelijke situatie die dan beschreven wordt zoals jij dat in Koortsdroom doet.
  Vriendelijke groet,
  Pieter.
 • joplin
  zingende zijwegen
  hieruit vertrekt een roman
  'k zie versluierde taferelen
  toverende woorden
  heerlijk!
  xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .