writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (21)

door koyaanisqatsi

Bij zijn thuiskomst wachtte Daniel een twee verrassingen. De eerste was een brief van Aurelie waarin ze schreef niet meer te zullen terugkeren. Wat het nieuws des te pijnlijker maakte was dat ze niet veel woorden aan haar compleet onverwachte afscheid vuil maakte. Ze begon een nieuw leven, en daar moest de jonge Comte, die mee door haar op de wereld was gezet, haar jarenlang als een halfgodin aanbeden had en vervolgens haar minnaar was geweest, het mee stellen.
Aurelie's oom was gestorven, enkele dagen nadat ze in Besançon was gearriveerd. Tijdens zijn begrafenis had ze Crispin Chevalier, een al wat oudere weduwnaar leren kennen. Het was een verre kennis van haar oom die toevallig voor zaken in Besançon was toen hij van het overlijden van zijn vriend op de hoogte werd gebracht. Zelf woonde hij aan de rand van Bethoncourt, niet ver van de Zwitserse grens, waar hij een bloeiende handel in aardappelen dreef. Het was liefde op het eerste gezicht, althans wat Chevalier betrof, want Aurelie aanvaardde zijn snelle huwelijksaanzoek eerder als een zakelijke overeenkomst en een vrijgeleide om het kasteel de rug toe te keren.
Dat ze officieel nog steeds gehuwd was met Nazir, was een ongemak waar haar toekomstige echtgenoot wel raad mee wist. Nazirs afkomst en religieuze achtergrond vergemakkelijkte de ontbinding van het huwelijk alleen maar.
Chevalier had twee kinderen, een zoon en een dochter die reeds het huis uit waren en allebei gezegend waren met een tweeling -de zoon met twee meisjes, de dochter met twee jongens. Hoewel ze Aurelie niet echt met open armen ontvingen waren ze haar beslist niet vijandig gezind. Hun houding was eerder afstandelijk, wat niet zo zeer met Aurelie's stiefmoederschap maar eerder met hun karakter te maken had.
Behalve Daniel was ook Véronique verre van gelukkig met het nieuws. Ze zag de hieruit voortvloeiende huwelijksproblemen al aankomen en begon zich het hoofd te breken hoe ze haar echtgenoot van een nieuwe minnares kon voorzien. Op het landgoed zag ze niet meteen een gepaste kandidate. De meeste bedienden waren niet meer van de jongsten en diegenen die qua leeftijd wel in aanmerking kwamen, waren ronduit onaantrekkelijk of verwaarloosden hun hygiëne.
In een opflakkering van radeloosheid dacht ze aan Charlotte, die steeds vaker langskwam en bleef overnachten, en waarvan ze ondertussen te weten wist dat ze van twee walletjes at. Haar jaloezie veegde het idee echter meteen weer van tafel. Ze had trouwens de indruk dat Daniel niet met Charlotte's veelvuldige aanwezigheid was opgezet en haar niet al te goed kon verdragen.
Haar probleem werd echter opgelost toen Daniel haar op zekere dag met Charlotte betrapte. In de waan dat Daniel Corbeau was gaan opzoeken in de gevangenis hadden de vrouwen zich overgegeven aan één van hun talloze seksuele uitspattingen toen de jonge Comte totaal onverwacht de slaapkamer binnenkwam. Hij was wel degelijk vertrokken om Corbeau te bezoeken maar onderweg onwel geworden en in zeven haasten naar het kasteel teruggekeerd om zich te ruste te leggen.
Deze tweede verrassing van formaat deed voor Daniel de deur dicht. Na het verlies van Corbeau als opzichter en het vertrek van Aurelie, was de lesbische geaardheid van zijn echtgenote er te veel aan. Hij pakte zijn biezen, nam voldoende geld mee en trok terug naar Parijs om samen met Vinçent de Fondriest naar Amerika te vertrekken. Wat noch hijzelf noch Véronique op dat ogenblik wisten, was dat er een kind op komst was.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Weer een telg op komst?!
  Wat een tijden waren het toch, wat verbintenissen en relaties betreft.
  koyaanisqatsi: Gebeurt nog hoor... Meer dan we vermoeden.
 • Wee
  Je wendt weer super!
  x
  koyaanisqatsi: xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .