writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (22)

door koyaanisqatsi

Van Daniel werd niets meer vernomen, waardoor na enige tijd het gerucht de ronde begon te doen dat hij Amerika niet eens had bereikt -en mogelijk zelfs nooit vertrokken was.
Véronique had zich niet het minste verzet tegen zijn vertrek; integendeel, vermits hij het landgoed zonder meer aan haar overliet, beschouwde ze het zelfs als een geschenk uit de hemel. Dat veranderde wel even, toen ze enkele weken later tot de vaststelling kwam een kind te verwachten en zich in vlagen van radeloosheid bang begon af te vragen of ze er niet beter aan had gedaan te trachten hem tot andere gedachten te brengen.
Maar nu was het te laat en kon ze slechts rekenen op de directe steun van Charlotte, die aanvankelijk niet liet blijken dat de onverwachte zwangerschap van haar geliefde haar allerminst beviel. Ze beschouwde het kind al op voorhand als een spelbreker in hun relatie en vreesde dat haar minnares haar zou verwaarlozen.
Voor het beheer van het landgoed deed Véronique een beroep op haar broer, Gilles, die zich daardoor genoodzaakt zag zijn plannen voor een verhuis naar Zuidelijk Afrika voorlopig op te bergen. Hij stelde een rentmeester aan, een zekere Englebert Vauche, een enggeestige vent die voor niets anders leek te leven dan het bestieren van de zaken van zijn broodheer, en slaagde erin in een mum van tijd de opbrengst van het landgoed aanzienlijk te verhogen.
Toen Véronique de vierde maand van haar zwangerschap inging pakte Charlotte Neuville haar biezen. Haar vrees voor het verkommeren van hun relatie was veel vroeger uitgekomen dan voorzien en bovendien was Véronique's uiterlijk aan een onaantrekkelijke metamorfose begonnen. Ze werd papperig en puisterig, en daarbovenop loom en humeurig, factoren die bij een energieke, levenslustige schoonheid als Charlotte alleen maar afkeer opwekten.
Véronique ervoer de breuk met Charlotte als pijnlijker dan die met haar man. Per slot van rekening was haar vriendin veel meer geweest dan haar allereerste seksuele ervaring. Niet alleen waren ze intiem geweest als echtgenoten, ze hadden ook hun geheimen, angsten en zelfs donkerste gedachten zodanig onbegrensd met elkaar gedeeld dat ze onafscheidelijk hadden geleken. Niettemin was er niet echt sprake van een gebroken hart. Want daarvoor zag Véronique ondanks alles veel te veel uit naar de komst van haar eerstgeborene, die zich al op voorhand als de toekomstige Comte of Comtesse mocht beschouwen.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Eerst tomeloze passie en nu diep jaloers.
  En dat om een zwangerschap, nou nou.  koyaanisqatsi: passie en jaloezie, één strijd, één front...
 • doolhoofd
  Verschijningen zijn belangrijk. De verleiding kan niet worden genegeerd.

  De spektakeldrift is krachtiger dan het instinct tot zelfbehoud, op haar moet men rekenen.
  - Baudrillard, De Fatale Strategieën
  koyaanisqatsi: Zeer interessante tip. Thnks.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .