writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

marokkaanse lente

door ovlijee

Nador, Marokko, 19 maart 200x

Dag Ivy,

Je ouders hebben me gebeld. Je mag dat echt niet doen. We weten het dat ze je niet begrijpen, maar dat betekent niet - oké, this is going to sound corny - dat ze van je houden. En ook ik heb je nodig. Je moet geduld hebben, en blijven zwoegen, zweten en werken: je kan zo mooi schrijven. De mensen zitten daar echt op te wachten. Je bent een creep, maar een mooie, zoals in dat liedje van Eels. Je staat buiten de maatschappij voor een stuk. Dat is de prijs voor je voelsprieten. Maar dat betekent niet dat je alleen bent. Dat is je nummer van God, of de natuur, of whatever. Je gaat echt nog wel een leuke vent vinden, ééntje met zweetvoeten en een kietelende snor.
Volgende keer ga je echt mee. Marokko is zo vies nog niet. En die macho's neem ik wel onder handen. Of één van mijn neven, al zullen die dat triest bleek smoeltje van je wel kunnen smaken.
Het is hier al lente, Ivy, ik had het echt nodig, ik hou van België, maar zelfs voor een Marokkaanse inboorlinge went het nooit. Af en toe regent het maar dan verschijnen er sito presto bloemen. Het Rif is prachtig om te wandelen, en je kan zelfs al zwemmen in zee. Doe wel een badpak aan, want mijn bikini lokte een resem ramptoeristen! ; )
Oké, Ivy, ik ga je laten want iedereen zit hier op mijn handen te zien. Smetvrees in Marokko is achterhaald maar je moet toch niet al te happig zijn op je privacy.
Laat je niet kisten!

Beslama,
Leila
XXX


Deze brief had ik nooit ontvangen. Ze had nooit de kans gekregen om hem te versturen, want diezelfde dag was ze dood. Haar zus had hem aan mij gegeven toen ik het over mijn Palestina-plan had. Ze dacht er toen pas aan. Ik weet dat mijn eerste gedachte ere-moord was, en dat ik vragen stelde bij mijn vooroordeel. Maar een epilepsie-aanval tijdens het zwemmen? Wat zou Khalil Gibran daarover schrijven?
'Alleen wanneer je drinkt uit de rivier der stilte zul je waarlijk zingen.'
En gedronken dat ze heeft. Verzopen!
Dat was haar nummer. Er zijn geen woorden voor.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Prijs voor de voelsprieten
  en zwemvrees...
  Er verschijnen sito presto bloemen.
  Hoop ik
  ovlijee: Chrysanten uiteraard.
 • Wee
  ...
  x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .