writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (42)

door koyaanisqatsi

Op haar negentiende werd Else Reebach uitgehuwelijkt aan Sylvain Kastendeutch, een Elzasser die in wijn en bier handelde en al vier huwelijken achter de rug had. De reden voor dit laatste zou Else gauw te weten komen: de man was een verstokte homoseksueel die zich enkel aan vrouwen bond omdat het, volgens hem, noodzakelijk was voor de goede naam van zijn zaak -in werkelijkheid was het vooral omdat zijn dominante moeder het zo verlangde.
Else, mannenhaatster die ze was, zou ongetwijfeld tot het einde van haar dagen haar schijnhuwelijk hebben verdragen als Kastendeutch er geen genoegen in had geschept om zijn minnaars in haar bijzijn constant ongegeneerd en uiterst verregaand het hof te maken. Walgend van zijn aberraties verliet Else op de vooravond van haar twintigste verjaardag zijn huis om onderdak te vinden in een herberg waar een oude waardin zich over haar ontfermde en haar een betrekking als dienster aanbood. Veel filantropie kwam daar van de kant van de vrouw niet aan te pas. Ze liet Else zwoegen als een paard, dwong haar zich in te kleine kleren te persen zodat ze als magneet voor mannelijk cliŽnteel kon fungeren en vergoedde haar enkel met kost en inwoon. Toen enkele maanden later de op doorreis zijnde Comte Eduard de Clignancourt de herberg aandeed en op slag verliefd werd ging Else na enige aarzeling op zijn voorstel in om hem naar zijn landgoed te vergezellen. Aangezien ze van mannen weinig meer verwachtte dan minachting en vernedering had ze weinig te verliezen.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Hoera, de prins op het witte paard voor Else. Alleen die prachtige naam al Comte Eduard de Clignancourt belooft wat goeds.

  koyaanisqatsi: 't Wordt eerder een ezel...
 • doolhoofd
  Een strohalmpje geluk, of meer ellende?
  De verteller beslist; de lezer wacht af.
  koyaanisqatsi: Ja, (als schrijver) weer even voor God spelen... Het idee alleen al..;
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .