writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verhaal geschreven door een Aap - Boek 2 (45)

door koyaanisqatsi

Op elf september van het jaar des Heren 1863 werd het kasteel opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws: Gilles en Charles waren in een Parijse achterbuurt vermoord teruggevonden. Volgens de politie betrof het een wraakactie, uitgevoerd door handlangers van Luis Fernandez, bijgenaamd Pépé, een beruchte pooier. Nader onderzoek had uitgewezen dat zowel Gilles als Charles het hadden aangelegd met hetzelfde hoertje en dat ze beide in een vlaag van ridderlijkheid het meisje uit de kluwen van Fernandez hadden willen bevrijden.
Véronique stortte in. In haar verbeelding zag Else, die de jongens nooit had gezien, Gilles en Charles als twee zeldzame mannetjesdieren. Ze hadden het opgenomen voor een iemand waarmee ze zich als niemand anders kon identificeren en hadden hun engagement met de hoogst mogelijke prijs betaald. Hun lot bevestigde wat Else al geruime wist: de wereld werd geregeerd door Satanische wezens van het mannelijke geslacht. Hun fallussen waren de knuppels waarmee ze vrouwen naar believen misbruikten, hun zaad het gif waarmee ze hun slachtoffers met ongeneeslijke kwalen opzadelden. Wezens van dezelfde sekse die hiertegen in opstand kwamen sloegen ze meedogenloos de schedel in. Als men de Parijse politie mocht geloven, in het geval van Gilles en Charles zelfs letterlijk.
De gebroken Véronique probeerde troost te zoeken bij de gedachte dat het er op leek dat haar zoons bezig waren hun leven te beteren. In werkelijkheid waren ze net als hun gezamelijke geliefde zwaar verslaafd geraakt aan opium en hadden ze plannen gesmeed om zelf een bordeel te beginnen teneinde hun gestaag aanzwellende dorst naar geld blijvend te kunnen lessen. Aangezien deze plannen enkel in hun hoofden zaten hield de politie het op een nobele, zij het al te gevaarlijke en naïeve onderneming -dat de jongemannen allebei tekenen van verslaving vertoonden was voor de Parijse recherche niets nieuws, zeker niet omdat geweten was in welke kringen ze verkeerden.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Prachtige dramatiek!
  x
  koyaanisqatsi: dank x
 • greta
  Ook toen al een drugscircuit.
  Je nader al het jaartal 1900. Straks is het 1e WO. Gaan je personages de loopgraven in?
  koyaanisqatsi: dope is zo oud als de mens...
 • doolhoofd
  Hoeren, moord, drugs.

  Meer van dat!
  koyaanisqatsi: kortom: het leven zoals het is?
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .