writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kabels (6)

door koyaanisqatsi

'Gisteravond had ik weer zo gek aan de andere kant van de cam. Verschijnt in het ornaat van een musketier, laat zijn broek zakken en vraagt me om de degens te kruisen in privé chat. Toen ik hem vroeg wat hij bedoelde met de degens kruisen, antwoordde hij, met een belachelijk stomverbaasd gezicht: "Ben jij dan geen hermafrodiet?" Toen kon ik me niet meer houden. "Staat dat soms op mijn profiel, idioot?" vroeg ik hem, waarna hij verdween.'
'Zullen we nog een cappuccino bestellen?' vroeg Utter met een geamuseerde glimlach.
Ze hadden een tafeltje bij het raam bemachtigd, wat tijdens de spits een hele heksentoer was in koffiebar Lanzarote en genoten van de drukte buiten waar veel voorbijganger al last begonnen te krijgen van de plots gestegen temperaturen.
Cybersexgirl knikte, waarop Utter de dienster wenkte.
'Nog twee cappuccino's, Esther.'
'Ik ben Esther niet,' zei het meisje. Haar gezicht, doodernstig en met de kleur van koffie met melk, vertrok geen krimp.
'Maar je naamplaatje…'
'De schort van een collega die vandaan een dag vrijaf heeft. Vanmiddag heb ik de mijne gescheurd tijdens een al te passioneel liefdesspel met de baas.'
Utter en Cybersexgirl wisselden een blik; zonder te vragen hoe het meisje dan wel heette, herhaalde Utter hun bestelling.
'Moest jij je trombone niet gaan halen?' vroeg Cybersexgirl, na een korte stilte.
Utter was na een optreden twee dagen eerder straalbezopen op het appartement van zijn vriend Satchmo beland en had de ochtend nadien, geplaagd door een kater, vergeten zijn trombone mee te nemen. Nu hij vanavond opnieuw moest optreden tijdens de opening van een nieuwe jazzclub moest hij niet te lang meer aarzelen om zijn instrument te gaan halen.
'Ik heb nog wel even tijd,' zei hij. 'Laten we eerst nog maar wat genieten van de avondspits.'
Cybersexgirl glimlachte en draaide bij wijze van instemming haar hoofd naar de straat.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  De degens kruisen, hilarisch.

  "Liefdesspel" is niet echt een woord dat ik een serveerster tegen een wildvreemde zie gebruiken.

  "Satchmo," leuke naam, hoe kom je erop.
  koyaanisqatsi: Ik zie een serveerster er nu ook niet direct tegen een wildvreemde uitflappen dat ze even voordien van bil is gegaan met de baas. :-) Satchmo? Was de bijnaam van jazzlegende Louis Armstrong. (ik heb dus gepikt) Alweer bedankt voor het lezen, jongeman.
 • greta
  Weer een prachtig sfeerbeeld K., als in een Franse film. Het langzame verhaal, de afgemeten zinnen. Mensen die zich schijnbaar gewoon door het leven begeven maar met een heel ongewone achtergrond.
  koyaanisqatsi: :-)
 • Wee
  Beeldend stukje, super!
  x
  koyaanisqatsi: xxx
  bedankt Wee'tje
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .