writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Tactisch gesproken van Utter "Als u het zegt".
    Dat Vangrieken nog twijfelt aan de tuinmanwens van zijn geliefde, haha.
    Ik vind je "Dienst Stempelverplaatsingen" zooo Kafkaiaans. Mooi!
    koyaanisqatsi: Ik ben er zeker van soortgelijke dienst ergens wel bestaat. x
  • Wee
    Haha, lekker bizar! :)
    x
    koyaanisqatsi: hèhè ;-)
  • doolhoofd
    LEVENDIG beschreven/geschreven.

    Baudrillard:

    Niets is erger dan wat echter is dan echt. Zoals de kloon, of de automaat in het verhaal van de goochelaar. In het laatste geval is het schrikwekkende niet de verdwijning van het natuurlijke in de perfectie van het kunstmatige (de door de goochelaar vervaardigde automaat imiteerde tot in de perfectie alle menselijke bewegingen, tot hij niet meer van zijn maker te onderscheiden was), maar integendeel DE VERDWIJNING VAN HET GEKUNSTELDE IN DE EVIDENTIE VAN HET NATUURLIJKE. Dit is een nauwelijks te verdragen schandaal. Vandaar dat de goochelaar bij wijze van tegenzet de ware automaat begint na te bootsen, met een wat mechanische stijfheid van de gebaren, om op die manier, tegen de terreur van de gelijkenis in, het spel en de macht van de illusie te herstellen.
    Wat geen illusie meer teweegbrengt is dood en inspireert de terreur. Dat doet het kadaver, maar evengoed de kloon, en meer in het algemeen alles wat dusdanig met zichzelf samenvalt dat het niet meer met zijn eigen verschijning kan spelen. Die grens van de desillusie is de grens van de dood.
    Tegen het echte van het echte, tegen wat echter is dan echt (en onmiddelijk pornografisch wordt), tegen de obsceniteit van de evidentie, tegen die vunze promiscuïteit met zichzelf die gelijkenis heet, moet de illusie worden hersteld, moet de illusie worden hervonden, die immorele en tegelijk kwade macht om HETZELFDE VAN HETZELFDE LOS TE MAKEN die verleiding heet. De verleiding tegen de terreur: dat is de inzet, een andere is er niet.
    - Jean Baudrillard dus, in De Fatale Strategieën (aan het begin van het hoofdstuk over het obscene; weet momenteel niet welke pagina, boek ligt op m'n kamer...)

    *

    Ach, hiërarchie. Vervelend, maar noodzakelijk.

    En Vangrieken zit verkeerd, uit Kabels 18 blijkt dat de trut toch alleen maar een tuinman zocht omwille van het prestige.
    koyaanisqatsi: Misschien heeft de tr... wel een dubbele agenda?
  • andremoortgat
    Bizare toren van Babel
    jij haalt veel troelala uit de kabel
    koyaanisqatsi: De wereld barst van de troelala... ;-) bedankt!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .