writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

zondag 2 juni 2013

door warket

Mysterieuze mist, of zijn het wolken die naar de begane grond dalen? Merel snavelt in de seringen en ik kijk naar deze vreemde omgeving die geen droom blijkt te zijn.
Roggebrood met gesmolten kaas. Tuinieren brengt rust. Elke struik draagt een herinnering mee. De bomen worden bejaard. Mijn zoon heeft kippen die kunnen vliegen. Er was eentje naar de kippenren een straat verder bij de boer gevlogen om daar te overnachten.

Diamanten bruiloft. Net zoals op de gouden bruiloft worden ze met een old-timer thuis opgehaald. Het is zonnig. Vooraleer hij met ouderdomsverschijnselen onwennig uitstapt geeft hij de fles champagne aan. Ik had liever een trekpaard met kar gezien. Waarom niet?
Dag pa. Proficiat.
Dag ma. Ze kust me weeral op de mond. Dat heeft ze altijd (behalve in mijn pubertijd) gedaan. Nooit zijdelings.
Nonkel Paul wordt kaal net op de zijlijn van zijn hoofd en tante Clemence staart als een havik. Ze is zesentachtig en heeft haar vriend meegebracht. Jefke is zevenentachtig. Het is voorbij, zegt hij, wanneer ik hem tussen de bomen vraag wat hij uitgespookt heeft in het leven. Ik vergelijk mijn leeftijd met hem en denk: met veel geluk heb ik nog dertig jaren krediet.
Tante Hilda is op alle feestjes stil zonder afwezig te zijn. Geen praatbeest. Luisteren en kijken. Sommige mensen verkiezen om op de achtergrond te blijven.
Mijn broer Guy is net tegenovergesteld. Met zijn strak voor deze tijd hip jasje en gegrijsdeerd haar ziet hij er vijf jaar jonger uit dan ik, ook al scheelt onze leeftijd maar een jaar. Van alles weet hij wat, en als overtuigd liberaal wil hij hierover laveloos tegen anderen vertellen.
Mijn schoonzus Inghe ziet er sexy uit. Altijd een goeie geur. Ze doet me aan een badkamer en een spiegel denken. Ze vindt het leuk om onder ons twee buiten een sigaret te roken. "Broertje" zegt ze dan wanneer ze wat aangeschoten is door de wijn, en dan zeg ik: "Zusje".
Mijn echte zus heeft alles onder controle. Zij heeft het feest georganiseerd, gekookt en de tafels versierd. Wij praten met mekaar in stilzwijgen.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Mooie familiereunie
  Met een prachtig beeld van de "acteurs"!
 • nemo
  Fraai, lijkt bijna uit losse pols geschreven partje familieleven. Hoogtepunt: Ze doet mee aan een badkamer en een spiegel denken.
 • Wee
  Met Nemo eens!
  'Gegrijsdeerd haar': nog zo'n hoogtepuntje.
  x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .