writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kabels (30)

door koyaanisqatsi

Nadat César Allmagt en Rubén Sosa Andy Grignard aan de tand hadden gevoeld, waren ze teruggekeerd naar het centrum van Vaudeville. Ze wilden de uitbater van het rendez-voushotel waar Olga Pedrotvorets haar slachtoffer had heen gelokt nog een keer ondervragen en tegelijkertijd nog wat rondneuzen. Op zeker ogenblik was Allmagt een dameskapsalon binnengegaan dat uitzicht had op de plek waar Andy Grignard Olga Pedrotvorets had afgezet. Sosa had zijn weg vervolgd en was een paar huizen verder, bij de ingang van een travestietenbar, luisterend naar de naam Carioca, Chonchita tegen het lijf gelopen. Ze rookte een kingsize sigaret, had een huid van de kleur van melkchocolade, ranke benen als stelten en een zandloperfiguur om u tegen te zeggen. Haar gitzwarte haren zaten nonchalant opgestoken en ze ademde de geur van peperduur parfum uit.
Natuurlijk had Sosa geen smoesje nodig om haar te benaderen maar hij dacht er niet aan zijn beroep prijs te geven. Zonder nadenken vroeg hij haar of hij haar later op de dag kon ontmoeten en zo was hij uren nadien, nadat ze in Carioca hadden afgesproken, op haar kleine appartement aan de rand van Vaudeville in haar bed beland.
Sindsdien liep hij rond met de daver op het lijf. De angst een venerische ziekte te hebben opgedaan, waarvan mogelijk één met fatale afloop, deed hem regelmatig hyperventileren en blies het schuldgevoel tegenover zijn vrouw op tot nauwelijks draaglijke proporties.
Hoe dom kon een man zijn, dat hij zich, verdoofd door het in vervulling gaan van een diep verlangen en daaropvolgende passionele lust, laat meeslepen in een spelletje "erotische" Russische roulette? Onveilige seks met een ongetwijfeld promiscue travestiet, kon het gevaarlijker?
César Allmagt had niet door dat in het hoofd van zijn partner een storm woedde die op sommige ogenblikken de vorm van een orkaan aannam. Zijn eigen hersens werden te veel gepijnigd door zijn vermoedens van het vreemdgaan van zijn echtgenote. Wat hij voor enige tijd aan zijn verbeelding had geweten, de geur van een andere man in hun slaapkamer op te snuiven, werd hoe langer hoe meer een zekerheid. Bovendien begon zijn vrouw van langsom meer en meer aandacht te besteden aan haar uiterlijk. Verzorgde ze zich voorheen op een aanvaardbare manier dan kreeg de aandacht voor haar eigen persoontje stilaan narcistische trekken.
Toch was Allmagt er nog niet in geslaagd haar op heterdaad te betrappen of enig bewijs voor haar ontrouw te vinden. Een paar keer had hij haar al wijsgemaakt dat hij bezig was aan een zaak terwijl hij in werkelijkheid hun woning in de gaten hield, maar dat was telkens op niets uitgedraaid. Eén keer, op een avond, was hij haar gevolgd maar toen bleek dat ze haar broer een bezoek ging brengen, had hij zich zo belachelijk gevoeld dat hij zwoor zich nooit meer tot zo'n idiote ondernemen te verlagen. En toch…

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Volop wantrouwen daar. Niet gezond dat huwelijk.
  Onveilige seks met een promiscue travestiet daarentegen ook niet.

  koyaanisqatsi: Ach, wat wil je, wanneer zelfs ademhalen gezondheidsrisico's inhoudt?
 • doolhoofd
  Wisdom: that seems to the rabble to be a kind of flight, an artifice and means for getting oneself out of a dangerous game; but the genuine philosopher — as he seems to us, my friends? — lives 'unphilosophically' and 'unwisely,' above all imprudently, and bears the burden and duty of a hundred attempts and temptations of life — he risks himself constantly, he plays the dangerous game...
  - Friedrich Nietzsche

  You can't be a vagabond and an artist and still be a solid citizen, a wholesome, upstanding man. You want to get drunk, so you have to accept the hangover. You say yes to the sunlight and pure fantasies, so you have to say yes to the filth and the nausea. Everything is within you, gold and mud, happiness and pain, the laughter of childhood and the apprehension of death. Say yes to everything, shirk nothing. Don't try to lie to yourself. You are not a solid citizen. You are not a Greek. You are not harmonious, or the master of yourself. You are a bird in the storm. Let it storm!
  - Hermann Hesse
  koyaanisqatsi: Herman Hesse, Friedrich Nietzsche... Groot(s) gezelschap... :-)
 • andremoortgat
  Na Greta en Doolhoofd geen commentaar...

  Of toch... 'k Vind het een Allmachtig dangerous game...
  koyaanisqatsi: dank!
 • Wee
  Lustige zinnen ...
  x
  koyaanisqatsi: x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .