writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kabels (37)

door koyaanisqatsi

Al spoedig kreeg men de indruk dat de regering het niet zag zitten om een confrontatie met brigadegeneraal Gutierrez aan te gaan. Geruchten begonnen zelfs de ronde te doen dat er in het geheim bilaterale gesprekken plaats vonden om de onafhankelijkheid van het District Zuid te erkennen en diplomatieke betrekkingen tussen de geamputeerde natie en de stadsstaat Prosperita aan te knopen.
Slechts hier en daar roerde een moedig politicus zijn mond door Gutierrez' argument voor de afscheiding af te doen als op macht belust populisme. Het kon misschien wel zijn dat District Zuid veruit de meest welvarende regio was, maar dan wel bij de gratie van de arbeid van velen die er niet woonden en de economische bindingen met de rest van het land. District Zuid mocht dan het hart van de natie zijn, het kreeg wel bloed aangevoerd van daar buiten en het was dat bloed dat het hart zo goed deed pompen.
Jammer genoeg preekten de dappere politici in de woestijn. De meerderheid palaverde er maar op los en zocht vooral naar manieren om de situatie electoraal of zelfs financieel uit te buiten. Ondertussen schreed de tijd voort en begon de avondklok voor een behoorlijk aantal inwoners ernstige repercussies te krijgen. Zo bijvoorbeeld voor Tallyrand Utter en Andy Grignard, die hun inkomsten grotendeels uit het nu compleet uitgestorven avond- en nachtleven moesten halen.
Utter begon links en rechts overdag wat extraatjes te schnabbelen, Grignard verplaatste zijn voorstellingen naar zaterdag- en zondagnamiddag, maar in combinatie met de angstige atmosfeer die de crisissituatie had gecreŽerd daalde de belangstelling voor cultuur onder een zorgwekkend vriespunt.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Minder dialoog hier.
  koyaanisqatsi: beetje afwisseling, dacht ik. :-)
 • Wee
  Kabelcrisis, o jee!
  x
  koyaanisqatsi: yep
  xx
 • greta
  Ernstige situatie, als cultuur verboden wordt.
  De voeding voor een natie.

  koyaanisqatsi: het cement als het ware
 • andremoortgat
  Bekabelde cultuur
  Verboden en wat zuur
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 2 stem(men), 40%
Goed: 3 stem(men), 60%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .