writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kabels (47)

door koyaanisqatsi

Om klokslag drie uur stond Andy Grignard opnieuw voor de deur van Sesamstraat nummer acht. De oude vrouw had hem niet laten gaan voor ze tevreden was over de foto's die ze Grignard, op haar dringende verzoek, had laten maken; niets verhullende kiekjes, waarop ze de meest uiteenlopende poses, van redelijk sereen tot ongemeen vulgair had aangenomen.
'Nogmaals bedankt, mijn jongen, ze zullen verkopen als zoete broodjes,' had ze hem nog nageroepen, maar daar had hij zo zijn twijfels over.
Ditmaal ging de deur vrijwel meteen nadat hij aangebeld open. Een jonge vrouw met een puisterig gezicht, slonzig gekleed en een warrige krullebol, liet hem meteen binnen zonder een woord te zeggen. Ze wees hem een kamertje aan waarvan de deur wijd open stond, waar zich enkele stoelen en een salontafel volgestapeld met tijdschriften bevonden.
'Ik kom voor een advocaat,' zei Grignard, om misverstanden te vermijden.
'Wie niet,' mompelde de vrouw terwijl ze naar een kamer achterin het huis slofte.
De theatermaker zag geen andere optie dan in het wachtzaaltje plaats te nemen. Hij rommelde wat tussen de tijdschriften, maar vond niets anders dan oersaaie politiek-idealistisch getinte literatuur en geneeskundige folders verwijzend naar preventie en gezondheidstips.
'Wat een gewauwel,' mompelde hij tegen zichzelf, waarna hij zijn snuffelwerk opgaf en zich voorbereidde op een met leegte gevulde tijdsspanne.
De opnieuw rinkelende bel bracht daar evenwel al meteen verandering in. De slonzige vrouw deed opnieuw open en liet al net zo spraakzaam als voordien een bebaarde man van middelbare leeftijd binnen. In tegenstelling tot Grignard vertelde deze man niet waarom hij langskwam, waaruit Grignard opmaakte dat hij al eens eerder op consultatie was geweest.
'Goeiemiddag, meneer,' groette de man Grignard brommend.
Grignard hield het bij een hoofdknik.
Nog voor de man was gaan zitten werd er al opnieuw aangebeld. Terwijl hij zich op een stoel rechttegenover Grignard liet neerzakken trok hij zijn wenkbrauwen op en zei: 'Het belooft druk te worden vandaag.'
'Denkt u?' reageerde Grignard, alleen maar uit beleefdheid.
De man knikte, vouwde zijn handen op zijn schoot in mekaar en sloot de ogen, alsof hij in een spontane contemplatie wilde verzinken.
'Wie is de laatste?' vroeg een jong meisje, terwijl ze haar hoofd, rood geverfd en overdreven opgemaakt, 'naar binnen stak.
Zonder de ogen op te slaan tilde de man heel even een wijsvinger op, waarop het meisje met sprongetje de kamer betrad. Zo droeg niets anders dan een string en knielaarzen en had haar kleine borsten bedekt met kruiswijs aangebrachte, zwarte kleefband.
'Ik kom voor de dokter,' ze zei giechelend, alsof ze zich daarvoor wilde verontschuldigen, waarna ze, tot Grignards ergernis, vlak naast hem kwam zitten.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Oh oh .. weer een bont gezelschap daar. Goeie beschrijving van zo'n wachtkamersfeer K. Vooral die tijdschriften en lichte ongemakkelijkheid.
    Daar schijnt het schaars geklede meisje geen last van de te hebben. Ben benieuwd .. een dokter.. hm.
    koyaanisqatsi: een dokter??? een advocaat zal u wel bedoelen!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .