writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

zwarte piet piraat

door ovlijee

Billy Budd en ik keken naar de Somaliër maar de romantiek ontging ons. Hier waren we dan aan het eind van de wereld waar de verstekelingen van onze beschaving improviseren op de gevolgen van onze spilzieke gulzigheid. In de havenstad Haradheere hield een zwarte een RPG voor zijn kruis, en lachte onze houten schoener vierkant uit: “Nice boat!”

Ik had beter moeten weten: ik had langs Panama kunnen gaan om naar de koppensnellers van Nieuw-Guinea te varen. Zelfs de passaatwinden stonden gunstig, maar ik was lui en verkoos het Suez-kanaal. Billy Budd voorspelde het nog: met Arabieren en de Hoorn heb je altijd gedonder, maar ik kon alleen maar denken aan onze slinkende geldvoorraad, en mijn verlangen om in de Rode Zee te springen en me te laten opvreten door de haaien. Mijn zicht was heiïg geweest, als de waas in mijn geest. Ik gaf niet meer om mezelf, laat staan om Billy Budd. Ik wou overal en nergens zijn, maar vooral ver van de illusie van liefde voor haar.

Dichter bij de dood kon ik niet zijn dan op een zeilschip zonder doel met een weesjongen zonder toekomst. Ik fantaseerde over een walvismoeder die haar jong zoogde, en ik haatte mezelf dat ik de blonde knaap met zijn geleerlooide huid had geconfronteerd met de gevolgen van onze kolonisatie.
Het sadisme in de ogen van de Somaliër voorspelde niet veel goeds, en ik kon het hem zelfs niet kwalijk nemen. Maar dan gebeurde het ondenkbare: Billy Budd kreeg zijn eerste geveinsde aanval van epilepsie en begon als een kakkerlak te spartelen op de onverharde vloer. En ik sprong geslepen op de kar: “Hekserij! Duivelszoon! Red ons!”

 

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .