writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

CEO's leren vernederen

door pisatelj

"Hier leer je mensen vernederen, en dat komt van pas op de werkvloer later, zo leer je leiding geven." Dat zegt een eerstejaars studente economie. Met een paar rauwe eieren over haar hoofd, looksaus om haar lippen en viezigheid over haar kleren. Later wordt ze CEO. Later staat zij aan het roer van onze economie. Net als haar klasgenootjes. Een grote multinational voor elk van hen. De wereld is al verdeeld. Een soort spelletje risk met bedrijven. Daarom kruipen ze vandaag door varkensdarmen, modder en andere viezigheid. Een studentendoop als eerste zetje op het schaakbord dat naar fortuinen en macht leidt. De helft zal het eerste jaar buizen en afhaken.

Maar niet zij, niet zij. Ah, de overmoed van de jeugd. Waar kan ik dat drinken? Dat gevoel van altijd en onvermijdelijk op weg te zijn naar beter, zonder rekening te houden met anderen. Ze gaan nog hard met hun kop tegen de muur knallen. Of ze aan hun toekomstige crash empathie voor anderen overhouden? Allicht niet. Allicht wel rancune, bitterheid, en scherpe splinters in hun hart van de gebroken dromen. Laat ze nog even zwelgen aan de trog van de jeugdige alles-komt-goed-mentaliteit. Papa en mama en de gemeenschap betalen hun luxe. Om CEO te worden, moeten ze enkel leren hoe ze nog meer geld kunnen slaan uit die gemeenschap. Spijtig dat ze geen punten krijgen voor hun deelname aan de studentendoop. Nochtans een essentieel deel van hun opleiding, het leren uitstralen van macht, omdat mensen macht geven, niet aan wie ze heeft, maar aan wie het beste doet alsof.

 

feedback van andere lezers

  • doolhoofd
    Ook een pessimist zie ik. Zo zijn we met twee. Aangename kennismaking.

    "Aan de optimist het geluk, aan de pessimist het gelijk." - gezegde
  • warket
    Niet pessimistisch maar cynisch vind ik dit.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .