writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

kleurlingen verdwaald...6.

door catharina

( Voor wie enige context wil: beste, eventuele lezer, bent u ooit verloren gelopen in Noors niemandsland? Nee? Wel, het is spannend, groots, leuk zolang het dag is en enorm indrukwekkend. En heel slecht voor mensen met een eindeloze fantasie als de mijne. Als er, op die enorme woeste bergwand, vol donkere meren en moerassen, nog een Vikingstam had gewoond en ik die mannen was tegengekomen ( met schild en helm met horentjes) dan had het me gewoon niet eens verbaasd, omdat de omgeving er simpelweg om vroeg... en Ravin ( naam van Noors ingrediënt in meüsli) was geboren, of toch het idee...) want toen werd het donker, heel erg creepy en maakten de vikingen plaats voor monsters allerhande. Gelukkig werden wij gered voordat ze ons opvraten :)
Zo, nu kunt u verder, als u wilt...)

Het stond tegen de kist. Het was even rood als de bessen die in de herfst rond de baai groeiden. Niemand kon zo'n kleur maken. Zo helder, zo fris. Er zaten vreemde knopen aan, felgroen en talloze ijzeren streepjes. Råvin had nog nooit zoiets gezien. Hij wreef de stof tussen zijn vingers : het maakte een vervelend schurend, raspend geluid. Snel liet hij het los en veegde zijn handen af aan zijn broek.
'Wat is het?' Råvin keek op naar Soras.
'Het is een rugzak,' gromde Soras nors. Boos omdat de wereld die hij kende en vertrouwde, barste vertoonden. Dit hoorde niet te gebeuren tijdens een vakantie. Råvin fronste en tuurde in de duisternis van de grot. ' Ik ben het zeker dat het rugzak is, Råvin. Van hen…'
Het gangenstelsel reikte tot diep in de berg. Ze konden overal zitten, die moordzuchtige types wisten wel hoe zich ze zich moesten verstoppen. Loerend. Terwijl ze hen begluurden en hun plannen smeden. Er liep een koude rilling langs Ravins rug en verlangend keek hij naar buiten, naar de ziekelijk groene lucht. Nog liever de Storm en al zijn gekend geweld dan…
'We kunnen niet naar buiten,' Soras raadde zijn gedachten, om snel weg te komen en een andere plek te zoeken. ' De hemel schiet om te doden, Råvin , we maken geen kans in de Storm. En binnen een uur zijn al de meren in elkaar gelopen. Is alles één groot verraderlijk moeras .Laten we de vuren opstoken en om de beurt de wacht houden,
Råvin klemde zijn mes steviger vast. Als het echt moest. Met tegenzin ging hij weer bij het vuur zitten, nu met zijn rug naar het onweer, zijn gezicht gericht naar de duisternis en de vele donkere plekjes. Zo had hij de avond niet voorgesteld.
'Ik begin wel.' Soras zag er gespannen uit. ' Ik wek je binnen 2 uur, goed?'
Soras nam zijn deken en smeet het neer, buiten de vuurkring, zodat het licht hem niet zou verblinden en eventuele aanvallers hem later zou zien. Dat was dan toch de theorie.
Råvin lag op zijn rug en staarde naar het gewelf boven hem.
Hen in kleur.
Nu en dan vonden ze tekens, sporen dat ze bestonden, maar niemand had er ooit ene gezien. Volgens de verhalen hadden ze alle kleuren van de regenboog, kleuren die niet voorkwamen in de natuur zelf. Ze droegen kleren die ritselden, in de vreemdste modellen en zo onpraktisch dat Råvin zich niet kon inbeelden hoe een volk het zo lang uithield in de Wildernis. Maar ze deden het en volgens de verhalen was de stam gigantisch groot.
Ze waren gewelddadig, leefden van mensenvlees en konden tot 80 jaar worden. Welk normaal levend wezen kon nu zo oud worden?

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    ja en griezelen kan je ook al - het verhaal zal zich wel beteren als je de draad meehebt en dan vallen alle andere puzzelstukjes hopelijk op hun plaats .. mijn moeder is 88 en eet ook nog vlees, alhoewel met een vals gebit, en als het te taai is, dan doet ze het uit en zegt : eet alleen tegen haar gebit .. dus 80 jaar worden - ik zou eerder tachtig jaar schrijven :)
    catharina: Cool! In een wereld waar iedere boodschap 140 karakters mag tellen zijn grappige volzinnen gewoon zalig!!! En ja, alles valt op zijn plek. Ooit eens.
    U hebt een erg bij de pinken moeder, trouwens.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .