writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

vrijdag geschreven en eigenlijk nu op zaterdeg geplaatst

door warket

Ik dacht dat het het nog vrijdag was maar het is ineens zaterdag...

Aan het venster met de herfst en een kartonnen doos. Meer heeft ze voorlopig niet nodig. Vandaag is het simpele-dingendag. Sprakeloos toekijken en meedoen met haar. Ze doet nog niet alsof. Zij pendelt heen en weer. Ik registreer en doe haar na. Sprookjesuren. We doen pwreeuiw-preeuiw om het hardst. Tatata kan ze allang zeggen.
10u30: Samen kruipen en sluipen over de grond. Ze mag met me mee naar het verboden dorp. Daarna plukt ze de fruitmand leeg.
11u10: Wulpje slaapt. De leeuw rookt buiten een sigaret.
12u28: Ze zit in haar stoeltje met nog een slaperige blik ongeduldig te wachten op haar maaltijd. Spaghetti Bolognese. Stil beveel ik haar minutenlang de tijd. Mijn geduld, haar ongeduld...het kan geen kwaad.
14u35: Grote zij maakt deeg voor citroentaart klaar. Lus likt de lepel schoon. Ze lust citroen.Vanavond vieren we de verjaardag van haar vader.

Een jonge geit leg je over je schouders. Je houdt haar poten vast en je gaat te voet in een kromme rechte zoals de Grieken het doen. Het doet me denken aan die zondag vijf-en-dertig jaren geleden op Kreta. We zaten bij Mechalis buiten op een ochtend geitenkaas met tomaten te eten en plots kwam daar een tengere man van het bergpad gestapt met een geit over zijn schouders. Vandaar weet ik dat alles mogelijk is als je het maar wilt. Zoveel dingen meegemaakt en nu wordt ik echt oud met al die herineringen. Niemand wou dat ik dat deed. We hebben hem een aankoopbon in een tuincentrum geschonken.
We dagdromen dezelfde dingen impulsief. Het zijn anderen die een kromme in een rechte verzoeken. Volgend jaar op zijn negenentwintigste krijgt hij van mij een geit, of op zijn veertigste als ik dan nog leef. Onvergeeflijke genen.
Ik heb mijn tam-tam van de zolder gehaald en ga nu het geitenvel strak spannen. Als je het met je vingers aanraakt maakt het zelfs voor mij geluiden. Het is voor Lus, overmorgen krijgertje nieuwe dingen laten voelen.
22u: Aan de hemel geen sterren te zien. Alles is dicht. Ik doe alsof ik op een lange vlucht in een vliegtuig zit en poets mijn tanden niet. Bovendien is mijn stoofvlees topklasse en Japanners zijn idioten die ervoor betalen.
Racist!

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  geiten zijn wonderlijke dieren ... je weet hoe je ze moet vangen? een tuperware avond organiseren :)
  warket: **
 • andremoortgat
  Simpele-dingendag.
  Zoals tandborstel foetsie...
  warket: **
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .