writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dinsdag 27 november 2013

door warket

Wanneer Lus opgewonden is kan je zo een pingpongbal in haar mondje mikken. Ze trekt zich recht. Ajajajaa...heu. Face to face nu dichtbij. Mekaars geluiden nabootsen. Voorzichtig gaat haar wijsvinger naar mijn mond tot ik hap. Dan schaterlacht ze zich te pletter. Krijgertje heeft nu ook mijn tam-tam even groot als zij. Ze is vooral geïnteresserd in het geitenhaar aan de randen. Niet in mondje steken.
Bij de fruitpap schreeuwde ze tranen en de groentenpuré was ook maar niks. Grote zij heeft dan een flesje gegeven. Kakka doen ging ook al moeilijk.
Viervoetig onderweg houdt ze regelmatig halt. Dan plukt ze iets minuscuul bijna onzichtbaar van de stenen vloer.
Haar leeftijd hoort nog bij niemand. Ze mag meehelpen in de keuken. Zij gritst lepels uit de schuif. Ik maak eiersla klaar. Het bestek klettert tegen de grond. Niks breekbaar. Ook de eetbak van Cooper maakt een raar geluid wanneer ze die verschuift. Rechtstaand moet ze nog leren dat het niet erg is te vallen. Aan het trapje-af is ze behoedzaam geworden. Omzichtig daalt ze daar nu nog af tot het binnen de kortste tijd routine in volle vaart zal zijn. Ik heb knielappen nodig voor mezelf. Elke week klinkt haar verhaal weer anders en hoef ik minder behulpzaam te zijn in haar heuvels en dalen, muurtjes en trappen. Ik waak. Harlekijntje betast alles in verwondering, kijkt in het rond. Ze leert mij dat opnieuw te doen.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Kijken in de ronde
  zalige rap vergeten stonden
  warket: zo is het ongeveer
 • ivo
  een kind zien groot worden, als je het niet filmt en of opschrijft, je bent het zo weer vergeten, voor je het weet is het een volwassen iemand waarvan je denkt, is die klein geweest?
  warket: Van mijn kinderen kan ik het me nauwelijks nog herinneren (was te druk bezig met andere dingen). Nu is het anders.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .