writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

17 (denk ik) Kleur...

door catharina

Joke gilde luid en sloeg haar hand voor haar mond toen de donkerharige jongen plots voor hen stond. Hij had de bijl in de ene hand en tikte ermee tegen de wand.
'Kom er maar uit en ga in het licht staan. ' Jonas krabbelde gejaagd overeind, trok Joke recht en wankelde naar het vuur.
Daar zat de blonde jongen op zijn hurken. Hij had een rode blos op zijn gezicht en zijn ogen blonken, maar verder keek hij hen nors en wantrouwig aan.
'Ik heb er 2, Soras. Zie je wel dat het de perfecte afleiding was.' De donkere jongen grinnikte.
'Iedereen blijft kijken als er 2 mensen…wel, je weet wel.' Hij dropte hen bij het vuur en gluurde naar de onuitnodigende duisternis.
'Zijn er nog?' Hij vroeg het niet aan hen, maar aan de blonde jongen.
'Nog 2,' was het grommende antwoord. ' Maar het zijn jonkies, net als die 2, dus komen ze er zelf wel uit. Ik ga de anderen waarschuwen.' De jongen kwam overeind, trok zijn hemd aan en ging naar buiten. Op zijn blote voeten.
'Prima,' de donkere jongen, Ravin werd hij genoemd, zette zijn bijl tegen de muur, vond wat touw en bond Jonas met zijn ene voet aan Joke. ' Ga zitten, anders vallen jullie om.'
Hij keek hen aan met vreemde, bruine ogen, alleen een kleine rimpel boven zijn neus verraadde zijn onrust.
'Jullie zijn echt nog jonkies…' hij maakte een ongelovig geluidje en keek pas op toen zijn vriend weer binnenkwam. Kletsnat van de regen die nog steeds met bakken uit de lucht viel.
De blonde jongen keek op hen neer. Na enkele seconden hurkte hij voor hen neer en tuurde aandachtig in hun gezicht.
Hij was ouder dan zijn vriend, maar nog steeds piepjong. Zeventien of achttien, hoogstens. Jonger dan Jonas, maar het was duidelijk wie de man was en wie de jongen. Jonas ontweek de ogen. De geconcentreerde blik maakte hem nerveus. De jongeman glimlachte vaag, alsof hij tevreden was met datgene wat hij zag. Hij zuchtte, kwam behoedzaam overeind en woelde door zijn haar.
De jongste keek verwachtingsvol naar hem op, alsof de blonde al de antwoorden had. Joke snotterde nog steeds en dat leek hen vooral te vervelen.
'En nu?'
'De dorpen zijn gewaarschuwd, misschien zijn ze met meer. Of komen anderen hen zoeken. Dan moeten we voorbereid zijn. Als dit pups zijn, dan kunnen hun ouders niet ver weg zijn… En nu ga ik slapen, Råvin .' De blonde jongen rekte zich uit, greep zijn deken van de grond en versleepte het naar de andere kant. ' En blijf van mij, ik ben geen afleidingsmanoeuvre.' Hij lachte en Joke hield op met snotteren, verrast door het geluid. Ravin trok een gezicht, maar ging gedwee tegen de muur zitten, de bijl op zijn schoot.


Iets had hem gewekt. Råvin zat met wijd open ogen in de duisternis te turen, voordat hij besefte dat hij wakker was. Hij zat op zijn hurken, met zijn rug tegen de muur, de bijl in aanslag. Hij was in slaap gevallen.
'Soras?' hij fluisterde zo stil dat het nauwelijks hoorbaar was boven het gekletter van de regen uit.
'Ik ben wakker,' kwam het even zachte antwoord.
'Wat is er?' Råvin verschoof zijn gewicht naar te toppen van zijn tenen, klaar om overeind te vliegen.
'Er is iets binnen.' Soras kwam behoedzaam overeind. Het vuur was uitgegaan en buiten was het stikdonker. Het onweer was voorbij, vervangen door een gewone sterke wind en regen. Niets ongewoons. Råvin volgde zijn vriend, een zwarte schaduw tegen een donkere achtergrond.
De eerste vonkjes lichtten op en enkele twijgjes vatten knisperend vlam.
'Verdomme!' Soras vloog overeind, liet het vuur voor wat het was en stortte zich naar voor. Iemand schreeuwde, een hoog ijl geluid dat algauw plaats maakte voor die typerende zuigende, rasperige ademhaling.
Rimpelhuiden!!

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  FIGHT!! FIGHT!! FIGHT!!

  http://forum.saiga-12.com/uploads/gallery/gallery/album_967/gallery_37526_967_15100.jpg
  catharina: Hmm, het is natuurlijk de jaarlijkse periode van vrede...er zijn regels waar de mensheid zich moet aan houden in kerstperiode :)
 • ivo
  nu was je maar aan 15e je hebt je laten misleiden door die +16 hahaha - het zegt genoeg dat je het kotavontuur gesloten houdt, wat niet gezegd wordt, wordt altijd bevestigd door het niet zeggen. Soit - het blijft leuk lezen toch wel
  catharina: Dank u...meerdere '16-en' kunnen waarschijnlijk geen kwaad. Ik was inderdaad een beetje in de war :)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .