writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDER SATRAPEN (7)

door koyaanisqatsi

HOOFDSTUK 7 (Waarin Bugsy na een rit zonder verrassingen aankomt op zijn eigenlijke bestemming)

De weg naar Pokkendorp liep door heuvelachtige boomgaarden, een dal doorkruist met beken en greppels, een bos en dorre velden. Pokkendorp zelf lang aan de rand van een smalle, van oost naar west stromende rivier die in een grote U-bocht langs de zuidkant van de bebouwde kom liep.
Bij het binnenrijden van het dorp viel het Bugsy meteen op dat er nauwelijks beweging was en dat zich goed als geen winkels in het straatbeeld bevonden. In de meeste gebouwen waren bedrijven gevestigd die luisterden naar namen als Meyer & Lansky, Pottspecker & Winterglass, Sobieray & Funkel en Prosinecki & Vladic, op zich weinigzeggend behalve dat het duidelijk om vennootschappen ging.
Bugsy moest zich echter aanmelden bij Makerij Peeppersack, een bedrijf dat zich volgens de meegegeven informatie aan het noordelijke eind van het dorp moest bevinden.
'Een prachtig oord, vindt u ook niet?' vroeg Fritz Lang terwijl hij zijn koets stapvoets doorheen de hoofdstraat loodste. Het waren zijn eerste woorden sinds ze Vlerkenstad een goeie twee uur eerder achter zich hadden gelaten en Bugsy vond ze complete onzin. Maar, aangezien de uitermate zwijgzame, brave man voordien nog nooit een voet buiten zijn eigen stad gezet, probeerde hij enig begrip voor zijn bedenkelijke bewondering op te brengen en mompelde hij: 'Inderdaad.'
'Daar, meneer, daar is het waar u moet zijn!'
Fritz Lang wees naar een groot bakstenen gebouw dat de hoofdstraat aan het eind naar zowel links als rechts in een nauwe, doodlopende steeg deed opsplitsen. Boven een groene houten poort hing een wit bord waarop in deels afgebladderde, rode letter MAKERIJ PEEPPERSACK stond te lezen.
De troosteloze aanblik van het gebouw maakte weinig indruk op Bugsy maar aangezien het bedrijf zich de financiŽle inspanning kon getroosten om zijn diensten in te roepen ging hij er toch van uit dat het enig prestige moest hebben.
'Zal ik u voor de poort afzetten, meneer, zodat ik meteen rechtsomkeer kan maken? Of zou ik even hier blijven en mijn licht hier en daar gaan opsteken of ze nergens een steenslijper kunnen gebruiken?'
'Dat moet u weten natuurlijk,' antwoordde Bugsy.
Fritz Lang reageerde. Hij stuurde de koets tot voor de poort van Makerij Peeppersack, sprong van de bok en haalde Bugsy's koffer naar beneden.
'Weet u waar gaat logeren?' wilde hij weten.
'Dat is al geregeld door het bedrijf.'
'Oh, dus kan u me hier ook geen logies aanbevelen, voor het geval ik een baantje zou vindenÖ'
'Ik vrees van niet,' antwoordde Bugsy die een voorgevoel kreeg dat hij zich zo gauw mogelijk van Fritz Lang moest afmaken om te vermijden met hem opgezadeld te geraken.
'Nu ja, ik trek mijn plan wel, meneer,' zei Fritz Lang terwijl hij Bugsy de hand schudde. 'Het was me een waar genoegen u te leren kennen.'
Bugsy grijnsde dankbaar, wenste Fritz Lang succes in zijn zoektocht naar een baantje, pakte zijn koffer op en duwde de groene poort open.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Dit zou toch echt in een boek moeten K. Uitstekend integer schrijfwerk. Of gaat Bugsy uit de rails binnenkort?
  koyaanisqatsi: Boek? In een volgend leven, misschien. :-)
 • ivo
  ik volg Greta helemaal, aangenaam lezen, met een kop koffie :)
  koyaanisqatsi: Jaa, zeker met een kopje koffie!!! ;-)
 • doolhoofd
  Ik wacht een beetje op wat gekkere gebeurtenissen...
  koyaanisqatsi: ik ook ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .