writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDER SATRAPEN (14)

door koyaanisqatsi

AAN ALLE WH-BETROKKENEN: GELUKKIG NIEUWJAAR
AAN ALLE LEZERS: IDEM EN DANK VOOR DE DAPPERE VOLHARDING IN 2013

HOOFDSTUK 14 (Waarin Bugsy ontwaakt, zich alles behalve goed voelt en klaarmaakt om aan het werk te gaan)

Van zodra hij de ogende opende snoof Bugsy opnieuw de geur van de vrouw op. Het een typisch warme geur van vrouwelijkheid, maar ook van zweet, wat niet verwonderlijk was na de heftigheid waarmee de vrouw de afgelopen uren was tekeergegaan.
Zowel het beddengoed als Bugsy droegen de sporen van een nacht zoals hij nog nooit eerder één had meegemaakt. Van zodra de vrouw zich op hem had gestort had ze alle regels van terughoudendheid overboord gegooid en hem laten kennismaken met een overdonderende intimiteit.
Deze vrouw heeft sommige mannen beslist al angst aangejaagd, had hij op zeker ogenblik gedacht, waarna hij zich had afgevraagd waar ze in hemelsnaam haar complete ongeremdheid en tomeloze energie vandaan haalde.
Nog slaperig graaide hij zijn horloge van het nachtkastje en zag dat het even over acht was. Makerij Peeppersack verwachtte hem pas rond de klok van negen en dus had hij nog tijd om zich te scheren, te wassen en een ontbijt te nuttigen.
Er kleefden enkele lange donkere haren in de lavabo, wat erop wees dat de vrouw haar haren moest geborsteld hebben alvorens ze de kamer had verlaten. De gedachte haar beneden weer te zien bezorgde Bugsy kippenvel. Hij had er geen flauw idee van hoe ze zou reageren en over zijn eigen houding durfde hij niet eens na te denken. Wat de afgelopen nacht was gebeurd, had hem overvallen als een plots invallende duisternis -alsof de zon plots was uitgedoofd- en opgezadeld met kwellende, dubbelzinnige gevoelens. Natuurlijk, de vrouw had hem de nacht van zijn leven bezorgd, maar hij kon er niet omheen dat hij zich meermaals had afgevraagd hoe hij het in hemelsnaam zo ver had laten komen. Hij hoefde niet eens haar exacte leeftijd te raden om er van te mogen uitgaan dat ze oud genoeg was om zijn moeder te zijn, wat alleen al had moeten volstaan om de nodige gereserveerdheid aan de dag te leggen. Want ook al was hij dan maar een gewone jongeman met een tamelijk alledaags uiterlijk, enige kieskeurigheid had beslist niet misplaatst geweest.
Nu vreesde hij zijn hele leven achtervolgd te zullen worden door de herinnering dat hij zich, op een tijdstip waarop kon verwacht worden dat hij een levensgezellin van ongeveer zijn eigen leeftijd zou kiezen, op een ongemeen hartstochtelijke manier intiem had ingelaten met een oude doos.
Terwijl hij zijn scheermes met enige zenuwachtigheid over zijn wangen liet glijden, probeerde hij zoveel mogelijk de aangename kanten van het avontuur te koesteren. Maar de schaamte bleef, ook al omdat hij steeds meer doordrongen geraakte van het besef dat hij zich de ganse tijd als een weerloos lam had gedragen. Vanaf het ogenblik dat de deur van zijn kamer in het slot was gevallen had de vrouw hem geleid en had hij de pose aangenomen van een bedeesde schooljongen die aan een dringende levensles toe was.
Hij probeerde alle geluiden van de afgelopen nacht te herinneren waarvoor zij verantwoordelijk was: haar ademhaling, haar zuchten, het gekreun van haar hoogtepunten, het geruis van het beddengoed veroorzaakt door haar bewegingen, maar ook haar stiltes, die nog het meest indringend waren.
Hoewel hij besefte dat het zowel van lafheid als gebrek aan respect betuigde, wilde hij er het liefst van al in stilte van door gegaan, geruisloos de trap af en dan, als een muis ongezien de deur uit. Net zo zeer wist hij echter dat dit slechts uitstel van executie zou betekenen want na zijn bezoek aan Makerij Peeppersack moest hij toch terugkomen en dus zou hij hoe dan ook opnieuw met de vrouw geconfronteerd worden.
Hoewel verscheurd door twijfels was hij van één ding zeker: hoe de vrouw hem ook zou benaderen, hij zou er geen goed gevoel aan overhouden. Een spottende grijns omwille van de gewilligheid waarmee hij zich had laten verslinden was vernederend, een uitnodigende glimlach voor een vervolg zou hij waarschijnlijk niet kunnen weerstaan. Een veroordelende blik zou hem opzadelen met schuldgevoelens, onverschilligheid zou hem in een ravijn van vertwijfeling storten.
'Het heeft allemaal geen zin,' zuchtte hij tegen zijn spiegelbeeld, waarna hij de resten van scheerzeep van zijn wangen spoelde en ter ontsmetting eau de cologne aanbracht.
Terug in de slaapkamer merkte hij dat er een meisje uit het raam loodrecht tegenover de zijne leunde. Haar bruine haren hingen in een middenscheiding naar beneden en waren zo lang dat ze wel op touwen leken waarlangs een geliefde naar haar kamer kon klimmen. Ze droeg een mouwloos onderhemdje dat niet alleen verraadde dat ze kleine borsten had maar ook dat ze geen last leek te hebben van de ochtendkilte.
Zo iemand zou gepast zijn, dacht Bugsy, schattend dat het meisje van zijn leeftijd was. Ondertussen was het half negen geworden en werd het tijd om zich naar beneden te begeven, tenminste als hij niet met een lege maag aan het werk wilde gaan.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Ik ben nu 31, maar ik voel me geen 31 en ik zie er gelukkig ook nog jong uit. Tis misschien omdat de vrouw er doorleefd uitziet en het meisje niet, dat hij zich voor haar schaamt: die "oude doos"...
  koyaanisqatsi: en niet vergeten: films uit de oude doos zijn vaak de beste! ;-)
 • ivo
  je hebt het mooi in flashbacks en ook nog eens in een begrijpbare taal voor elke mens - knap neergezet :)
  koyaanisqatsi: thnks Ivo
 • greta
  `Ze droeg een mouwloos onderhemdje dat niet alleen verraadde dat ze kleine borsten had maar ook dat ze geen last leek te hebben van de ochtendkilte.´

  Dat is weer zo´n mooie, zinneprikkelende, beeldvormende zin.
  koyaanisqatsi: Een kwestie van perceptie, natuurlijk. :-p
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.