writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Orgiva

door warket

Vrijdag 27 december 2013

Het is nog vroeg. Straks check-in en wachten tot de piloot de motoren start. Dan de spanning van het opstijgen, de verveling tijdens de vlucht en uiteindelijk het wankelend bevrijdend neerkomen op de begane grond. We hebben een laptop mee en trekken onze jassen uit. Check-out. Hier schijnt de zon overvloedig warmte.

Zaterdag 28 december 2013

Appelsienen oprapen voor sap bij het ontbijt. Vuurvrouw krijgt er op de smalle berghelling hoogtevrees van. Zij maakt vanavond courgette klaar. Dan spelen we muziek in a white room met vijf, dansen met een sok over een kok. Wie gooit nog een houtblok in het vuur?

Dinsdag 31 december 2013

Hij zit met gekruiste benen op een stoel naar de langgerekte laagte te kijken. Daar worden vuren gestookt. Het schiet me te binnen dat ik hier twee jaren geleden net hetzelfde deed. Ook nu steekt de zon daarboven en zal ik drie vrouwen en een man langs een veertientreden stenentrap aan een zwembad zonder water een fluitglas met bubbels vullen. Over onze nachtelijke dromen hebben we al vanochtend verteld. Het enige dat ik mij nog herinneren kan is dat mijn dromen theatraal vrolijk waren en dat ik opgewekt wakker werd.
Vollemaan wijst naar de hemel en zegt: ' Kijk, die wolk zweeft daar meer dan een uur van gedaante te verwisselen over de berg.' Heb je die laatste eenzame wolk in haar wijsvinger gezien? Pink -Floyd in de bergen. Hier lachen we in een variante naar tweeduizend-veertien.
Rond zeventien uur hebben we de muziek aangezet. Vanavavond wil ik onbeweeglijk dansen in mezelf.
Child in thime…ik tel 899 vloertegels op de rez-de-chaussée. De garnalen ontdooien op het keukentablet. Staan er sterrren aan de hemel?
Neen, maar er komt muziek uit de cosmos.
Het knalt in de verte.
Rond 21u45 tel ik vierenvijftig boomstammen onder het bambouplafond. Op de achterzijde van een boek lacht Kamiel dat hij zelf geschreven heeft. Schoonmaak met een sigaret in de mond. Iemand zal altijd onbereikbaar blijven. Slachtoffer in eigen waan.
Mijn vrienden geraken deze dag maar niet uitgepraat. Konfu fighting met Cammenbert en een liveconcert van Arno Hintjes.
Uiteindelijk overschreden we een verbruikt jaar, streelden we powezie langs onze vingers en fluisterden we: 'Dit was mooi.' Ik mocht aan hun oksels ruiken.

Woensdag 1 januari 2014

Geest en lichaam doorzeefd…spookdorp. Iedereen is tevreden.

Donderdag 2 januari 2013

Wanneer ik deze woorden ooit verlies, en U deze vindt, weet dan dat U mij gevonden hebt, en dat het U niet toebehoort.
Bewolkt, zacht, wind. Beneden aan de markt in Orgiva hebben zij-zij-zij bij Amira kledingsstukken gekocht. Marcus zat buiten op een arduinen vensterbank met een voet op een stenen kegel die het smalle voetpad met de straat moest onderscheiden, geduldig te wachten terwijl ik heen en weer het straatbeeld zat te bekijken. Aan de winkeldeur telden we minuten in veelvouden van vijf.
Apero! Opnieuw tezamen met frieten dichtbij Marokko. En ook hier waait de wind door het struikgewas.
Het is 18u30. Ze zitten rond het vuur. Moest de dood mij nu plotseling buiten overkomen zouden ze het pas na een half uur ontdekken, want de deur is op slot. Men verwacht mij pas binnen drie kwartieren. Hoelang zouden zij die mij driekwart van mijn leven gezelschap hielden rouwen om mij?
De wind waait heftig. Waar blijft het magisch onuitspreekbaar vierlettergetal? Niemand is benieuwd, of wilt U geloven dat onze dromen een voorbereiding naar het hiernamaals zijn? Deze nacht gaat zo voorbij in een rokershoest tenzij de tijd vloeibaar wordt.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  onbegrijpelijk mooi
  warket: Zo schrijven we dan onze belevingen als mededeling.
 • andremoortgat
  Warmte, vriendschap , lach en zon
  't Komt zo naar boven !
 • Wee
  Mooie mijmerijen!
  x
  warket: x
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .