writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Stalingrad (2) (Ondertussen uitgegeven als 'in de ketel')

door Pisatelj

Soit, ik had eigenlijk helemaal geen zin om naar hier te komen. Er wordt al zoveel -excusez le mot- geluld over oorlog. Neem nu de honderdste verjaardag van Wereldoorlog I. Die hele herdenking, al die events daarrond, al die boeken. Met de boodschap, kort gezegd: Oorlog is foei. Ja, oorlog is foei. Maar houden die herdenkingen de volgende oorlog tegen? Bah nee. Kijk nu naar Syrië. Damascus, Oms, enzovoort. Of nog niet zo lang geleden: Sarajevo, Vukovar, Srebrenica, Rwanda, Libië... Dat is dezelfde miserie als toen. Al zal het daar wel warmer zijn. En sterven er misschien wat minder. Voor het individu dat ginder zit, maakt het weinig verschil. En nu moet ik hier zelf anti-oorlogsklap komen verkondigen.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben tegen oorlog. Maar als ge mij vraagt of oorlog kan vermeden worden, ben ik pessimistisch. Ik heb te veel domme dingen gezien. En je ziet het nu terug. Het Russische leger is pas de Krim binnen gemarcheerd. De mens heeft niks geleerd. Ik zal u mijn verhaal vertellen.

>>>> de uiteindelijke (en compleet veranderde) versie werd uitgegeven als 'in de ketel', zie deze link voor meer info: http://www.bol.com/nl/p/in-de-ketel/9200000030370425/

 

feedback van andere lezers

  • andremoortgat
    Wij volgen benieuwd
  • GoNo2
    Ben ook benieuwd...
  • ivo
    jaja ik volg ...
  • catharina
    Hallo, ik weet alles over 'herdenkingen van WO I' en mijn vluchtinstinct raadt me aan om in november '14 niet thuis te zijn :).
    Ik kijk een beetje nieuwsgierig uit naar 'het verhaal' in het verhaal...
  • koyaanisqatsi
    Zijn de Russen wel ooit echt uit de Krim weggeweest?
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 2 stem(men), 40%
Goed: 3 stem(men), 60%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .