writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDER SATRAPEN (34)

door koyaanisqatsi

HOOFDSTUK 34 (Waarin Bugsy terugkeert naar de club)

Met de bedoeling alvast die dag geen voet meer buiten te zetten, keerde Bugsy onverrichterzake terug naar de club die tot zijn grote ergernis vol zat met figuren die beantwoordden aan de omschrijving van de satrapen: oudere heren in rokkostuum, met een flair van 'wij weten het allemaal' wauwelend over zaken, politiek en economie.
De pianist zat weer achter zijn piano, bezig met zijn zielige getokkel, de man in de kelnerschot stond glazen af te drogen en de man in smoking waakte als naar gewoonte bij de deur van de vestibule.
Ondanks zijn ergernis besloot Bugsy om niet naar zijn kamer te gaan. De drukte mocht dan wel vervelend zijn, ze zou hem in alle geval de nodige afleiding bezorgen om te vermijden nog meer te gaan piekeren dan hij al deed. Bij gebrek aan plaats aan één van de tafels zette hij zich aan de toog en bestelde koffie.
De man in de kelnerschort grijnsde en zei: 'Volgens mij hebt u iets sterkers nodig. U bent van streek, zoveel is duidelijk.'
'Toch maar koffie graag,' zei Bugsy. Hij vroeg zich af of hij de man in vertrouwen kon nemen. Als de oude man de waarheid over de Wasvrouw had gesproken zou ze waarschijnlijk ook voor de man in de kelnerschort geen onbekende zijn.
'Zoals u verkiest. Misschien een stukje cake erbij dan?'
'Dat mag.'
De man in de kelnerschort verdween in de keuken. Een gemaskerd meisje in een groen doorzichtig kleedje kwam even later een bord met een stuk cake brengen. Toen ze Bugsy zag, slaakte ze een ingehouden kreetje. Ze aarzelde om het bord voor hem neer te zetten maar deed het uiteindelijk toch en zei haastig: 'Eet smakelijk, meneer,' waarna ze zich zo vlug als maar kon uit de voeten maakte.
Nauwelijks een paar tellen later stond de man in de kelnerschort weer voor Bugsy's neus. Hij zette een beker koffie neer, schraapte vervolgens zijn keel, zette zijn ellenbogen op de toog en vroeg fluisterend: 'Hebt u het meisje herkend?'
'Welk meisje?' vroeg Bugsy.
'Het meisje dat u de cake heeft gebracht.'
'Hoe zou ik haar kunnen herkennen? Ze is gemaskerd. En van waar?'
De man in de kelnerschort blies door zijn neus, mompelde: 'Goed. U moet het zelf maar weten,' en wilde verder aan de slag gaan met zijn onafscheidelijke glazen.
'Wacht eens even,' zei Bugsy echter terwijl hij de man bij de arm pakte. 'Wat bedoelt u daar eigenlijk mee? Wat moet ik dan maar zelf weten?'
De man in de kelnerschort schrok van Bugsy's reactie, liet zijn ogen angstvallig heen en weer rollen, haalde de schouders op en fluisterde: 'Meneer, we worden aangestaard…'
Bugsy draaide zich om en stelde tot zijn ontzetting vast dat alle satraapachtige heerschappen hem verbaasd, om niet te zeggen geschokt, zaten aan te gapen.
Instinctief liet hij de arm van de man in de kelnersschort los.
'Neem me niet kwalijk,' zuchtte hij, 'ik had niet zo vrijpostig moeten zijn.'
De man in de kelnerschort haalde opgelucht adem.
'Excuses aanvaard, meneer. Zal ik u, om onze herstelde goede verstandhouding aan de andere aanwezigen duidelijk te maken, nog een extra stuk cake laten brengen?'
'Dat is misschien een goed idee,' beaamde Bugsy met een diepe zucht, al twijfelde hij er sterk aan of hij nog voldoende eetlust aan de dag kon leggen om beide stukken cake op te eten.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  schitterend, hoe je het schrijft en alhoewel ik zo'n verhaal in stukken altijd lastig vind, zie ik nu hoe hongerig ik ben voor wat volgt :) knap hoor - het wordt een zeer leuk afwachten op wat volgt :) :)
  koyaanisqatsi: Waarvoor dank, alweer. ;-)
 • greta
  Alsmaar vreemdere zaken. Wie zit er achter het masker. Of kan ik dat weten uit vorige hoofdstukken..?
  koyaanisqatsi: Zorro in alle geval niet?
 • doolhoofd
  Dit zou perfect verfilmd kunnen worden...
  koyaanisqatsi: Maar ik vind het geld niet... :-(
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .