writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

28 maart 2014

door warket

Een huis volgepropt met herinneringen. Beneden slaapt een stervende vrouw. Er is nog een kamer vrij. Die wil ik herinrichten voor haar en mij. Wanneer een schilder de muren met de verkeerde kleur heeft behangen wordt ik zwetend wakker. Het is half vijf. Tegen dromen zeg ik goedemorgen. Nadien tel ik in het ochtendlicht vierhonderd vervangen bakstenen in de Oostgevel van een schouwburg en vraag ik aan de aannemer wat hij met "Noord- zijgevel" bedoelt. In de Bondgenotenlaan komt Katrien naast me aanrijden en ze roept dag Eddie. Aan haar fiets bengelt een kinderfietsje. Het is zo middag met gerookte haring.
Naast een stoplicht doet een renner surplace. Uiteindelijk wint de tijd en gaat zijn voet tegen de grond.
Doelloos in een stad naar het mierennest kijken om daarna langs een stijger op een dak te verdwijnen tot het opnieuw vooravond wordt. Kladwerkuren in de schaduw van een wiel met spaken.
Honger? Dorst? Weeldeleed? Eten we vanavond vis of kip?
Welkom in dit kasteel. Op het dressoir staan propere glazen. De kristallen fles mag je niet aanraken. Er zit bloedwijn in om te verzwijgen. Deze kamer heeft geen raam om naar buiten te kijken. Men heeft het landschap onoplosbaar als een schim op de muren getekend. Hier kan onderdak alleen tijdelijk zijn.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  wat een mooi verhaal dat ondanks het psychedelische en het herkenbare dat in de elementen die dwars door elkaar en toch een geheel makend een zeer knap verhaal achterlaat waar je als lezer zelf een eigen verhaal kan maken, net of het is een droom die omdat het één droom is, een geheel vormt.
  warket: ***
 • dorus
  knap
  warket: ***
 • andremoortgat
  Geslaagde city-trip
  Diepliggende aandacht voor detail
  warket: ---
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 17 bezoekers online, waarvan 0 leden: .