writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

dinsdag 8 april 2014

door warket

Koudwinderige ochtend. Vandaag komt ze pas straks. Straks is na haar lunchpauze Straks is haar mooiste gedicht met niets. Straks ontsnapt de letter "a", het woord "taa" , proza "papa-mama". Straks effe verdrietig zijn wanneer papa en mama weggaan. Daarna worden wij speeltuin.
Ze kan al op haar driewieler gaan. Dertig centimeter vooruit, dertig centimeter achteruit. Zo geraakt ze waar ze is. Van niks maakt ze zoveel dat weinig alles wordt.
Nu ze pubert geven we haar een tut voor de namiddagdut. Voor mij Pesto Verde met notenbrood. Terwijl ze slaapt vraag ik mij af hoe werkelijk ze me na vijf of tien lentes ernstige vragen gaat stellen. En of zij, wij, dan nog even gelukkig zijn. Ik weet allang wat ze dan zal willen weten.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    Een mijmering die veel meer zegt dan wat er staat. Het feit alleen al dat er aandacht is voor deze periode in de ontwikkeling wil zeggen dat het besef er ook is .. :)
  • andremoortgat
    Wij volgen ...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .