writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDER SATRAPEN (46)

door koyaanisqatsi

HOOFDSTUK 46 (Waarin Bugsy tegen gesloten deuren aanloopt)
Bugsy hield het niet langer uit. Het beklemmende karakter van Pokkendorp en zijn inwoners -althans van diegenen waarmee hij geconfronteerd werd- werkte zodanig verstikkend dat hij het gevoel kreeg alsof er vier muren op hem af kwamen.
Zijn ontbijt was nog niet helemaal verteerd toen hij besloot zijn boeltje te pakken en zich naar Wollbeker te begeven met het verzoek transport terug naar Vlerkenstad te regelen. Hij plaatste zijn spullen vertrekkensklaar bij de deur van zijn kamer en trok in de overtuiging dat zijn verblijf in het dorp nog hoogstens een kwestie van uren was richting Makerij Peeppersack. Toen hij echter bij de fabriek aankwam stuitte hij op een gesloten groene poort waarop een brief was vastgespijkerd.
'Voor wie het aanbelangt. Wegens gebrek aan onderdelen is Makerij Peeppersack voor onbepaalde tijd gesloten. Probeer het binnen afzienbare tijd nog een keer. Met vriendelijke groeten, Hadrianus Wollbeker, Plaatselijk Diensthoofd.'
'Typisch Wolbeker!' vloekte Bugsy binnensmonds.
Toch was hij niet van plan zijn voornemen te laten varen. Er was immers nog altijd de goed menende Fritz Lang, die op de gelegenheid zat te wachten om zijn fameus KAFFEE te openen en dus vooralsnog tijd zat had om hem, vanzelfsprekend tegen een kleine vergoeding, terug naar Vlerkenstad te brengen.
Stante pede begon Bugsy richting de toekomstige drankgelegenheid te stappen. Met zijn ligging langs de baan naar Vlerkenstad begon hij het café als de poort naar zijn verlossing te beschouwen, maar toen het klunzig door Fritz Lang zelf opgetrokken gebouw binnen zijn gezichtsveld verscheen bekroop hem een bang voorgevoel dat zich bevestigd zag door een aanplakbiljet op de voordeur.
'GESLOTEN WEGENS FAILLISSEMENT, voor overname van gebouw, gelieve zich te wenden tot het gemeentebestuur van Pokkendorp.'
Ditmaal kon Bugsy zijn woede niet onder controle houden. Hij schopte tegen de deur, die krakend uit haar scharnieren scheurde, naar binnen kantelde en met een doffe plot op de plankenvloer neerkwam.
De stilte die hierop volgde leek wel een stem die Bugsy zonder woorden influisterde hoezeer hij nu wel omgeven werd door onontkoombare eenzaamheid. Even overwoog hij het domweg het op een lopen te zetten maar algauw doordrong hem het besef dat het onbegonnen werk was Vlerkenstad te voet te bereiken.
Veeleer razend dan wanhopig keerde hij op zijn schreden terug, hopend dat de zee van tijd die zich alweer aan hem opdrong raad zou brengen.
'Als ik maar eens wist waar die blaaskaak van een Wollbeker het uithangt,' hitste hij zichzelf nog wat meer op toen het huis van Weduwe Holle weer in zicht kwam.
Pas toen hij bijna de voordeur bereikt had, kreeg hij in de gaten dat iemand hijgend achter hem kwam aangelopen.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Het blijft boeien, het blijft genieten.
  koyaanisqatsi: thnks ;-)
 • ivo
  dit is echt schitterend hoor, knap - eens benieuwd wat er nu gaat komen :)
  koyaanisqatsi: een varkentje met een lange snuit? (nog niet) :-)
 • greta
  Mooi. Spannend.
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .