writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

rijbewijs

door ivoZij reed al jaren met haar auto, ze voelde zich hiermee echt wel vrij. Het had haar jaren gekost om eindelijk een rijbewijs te krijgen en het geld voor een auto was geen probleem, haar spaarboek kon dit echt wel aan.
Het viel haar op dat het de laatste jaren niet meer zo fijn was om te rijden. Het verkeer was zo 'snel' geworden en niemand had nog geduld. Het toeteren naar haar maakte haar zenuwachtig, maar ze wenste haar vrijheid niet op te geven.
Onlangs kwam ze nog in het nieuws. De verkeersborden stonden er ook zo onduidelijk en ze dacht dat ze juist zat, maar het bleek dat ze de verkeerde rijrichting had gekozen om naar huis te rijden. Zij reed wel richting thuis, het waren de anderen die de andere richting opreden.
Geen blikschade en ook geen gekwetsten of zo, wel een paar bijna hartinfarcten bij tegenliggers die niet wisten hoe sturen om een aanrijding te vermijden. Een vrachtwagen, die het gevaar van ver zag aankomen had zich gewoon met groot lichten en veel getoeter dwars over de twee rijvakken gezet, zij moest wel stoppen, en toen begreep ze aan welk gevaar ze was ontsnapt.
Haar vrijheid wou ze niet kwijt, en ze wenste met de auto naar de Delhaize om boodschappen te doen en niemand die haar hierin nog volgde.
De garage had haar nog wel het laatste model voor een prijsje willen verkopen, al een geluk dat ze hierover nog wou nadenken.
Vandaag is ze voor het laatst nog met de auto meegereden. Niet als chauffeur, neen, als passagier, en dan nog wel als een speciale gast.
Speciaal voor haar is er een hele reeks auto's uitgereden.
Ze was nog met haar auto naar de slager geweest en ze had nog de carwash bezocht. Nadien had ze de auto in haar garage gereden en ze was wat gaan liggen.
De mensen vonden dat ze met haar gezegende leeftijd van 92 jaar wel een heel mooi leven had gehad. En tot het laatst met de auto gereden, dat vond iedereen straf. Respect en ook wel een beetje spot, want dat akkefietje als spookrijder zat iedereen nog vers in het geheugen, en wie het verhaal niet kende zei wel 'ha, was zij dat?".
Nu heeft ze haar vrijheid en hoeft ze niet meer te sturen. De laatste aarde die over haar kist werd gekeerd, gaf aan dat het duidelijk genoeg was geweest, voor iedereen, ook voor haar.

 

feedback van andere lezers

  • andremoortgat
    Laatste rit
    Gelukkig mens
    Met kort afscheid
    ivo: zo is het dank je wel André
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .