writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Reisbureau WH

door ivo

Tja als de ene na de andere hier zijn huis openzet, dan kan ik echt niet achterblijven, zie dat ik seffens helemaal uit de boot valt.

Nu aan Marokko kan ik niet aan, maar tja, wie heeft nu het geld om met het vliegtuig naar ginder te gaan, er rijdt ook een bus, maar het is er geen van de Lijn, dus met het lijnabonnement kunt ge er niets mee aanvangen.

Hoboken is al iets meer concurrentie, en zo'n buren, neen die kan ik niet zo maar opvoeren, want die zijn er niet.

Ik zit hier op een spreekwoordelijk eiland tussen enkele koeien en geiten en er zit hier in de buurt ook een beer van een varken met een zeug en varkens van jong.

Tja het had wel wat geduurd voor ze die geiten hier allemaal bijeen kregen. De voorzitter van ons buurtcomité was al wel eens raad komen vragen, want hij kreeg dit niet voor mekaar. Ik kan me ook niet voorstellen wat die wel klaar kreeg, want alles waar die voor stond was altijd 'neen' dat wil ik niet.

Toen de kinderen hier in de buurt een scatebaan kregen, was hij tegen. Als oude schoolmeester moest hij de jeugd niet leren kennen en om 's nachts het lawaai van die scaters te moeten horen, daar was die tegen. Ik weet niet wat voor lawaai hij bedoelde, want het grasveldje dat daar lag, was al wel veel beslapen geweest en gelet op de residu die er s'morgens nog te vinden was, moet dat slapen niet al te letterlijk worden opgenomen, het was eerder een soort van steriele voortplanting waarvoor ze het materiaal al in het school meekrijgen in de les van de bijen en bloemenkes.

Voor die geiten bijeen te krijgen heb ik hem aangeraden om een Tuperware avond te organiseren. Ik heb achteraf nooit zo'n gelukkige buurtvoorzitter gezien.

Over de koeien schrijf ik beter niet te veel, want mijn opmerkingen had al eens voor zure melk gezorgd, en sindsdien ben ik geen graag geziene gast meer in hun buurt. Ik heb er ook geen last meer van.

Op de hoek is een Turks eethuis gekomen en aan de andere kant zit er een Marokkaanse pizzabakker. Een kerkhof is er ook in de buurt, pas op dat is daar heel stil, alhoewel, toen ik er de laatste keer nog eens kwam, was het net of er was er ene die zich omdraaide in zijn graf. Het was aan de nissen met urnen, de stofwolk was heel goed te zien.

We kwamen terug van een asverspreiding en de wind stond verkeerd. Bij iemand van de familie was dit echt wel te veel en ze ging kwaad weg, ik hoorde haar nog tegen hare man zeggen dat het haar neus uitkwam al die hypocrisie.

Als het je bevalt, dan zal ik je wel een goedkoop hotelletje kunnen aanraden, hier wat verder is er nog een cabardouske met een madam die haar tijd om op pensioen te gaan al een paar keer heeft uitgesteld, ge weet wel, de regering vraagt om langer te werken en haar overlevingspensioentje is ook niet al te vet. Bij de bakker vertellen dat een overnachting daar goedkoper is dan in de bak. Tja de bak wil ik je niet aanraden, want daar komt ge hier niet altijd levend uit.

Ge moogt me wel een email zenden, dan zal ik je mijn bankrekening geven en dan zal ik je wat van dat stof uit het kerkhof opsturen, dan kunt ge al in de stemming komen voor later, wanneer het uwe toer is.

Allez ik lees jullie wel. 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Open deur
  En verassing
  Tupperware
  Als urne
  En alle geiten
  Die gaan turne
  ivo: bedankt Andre ...
 • warket
  Een Tuperware avond, waar is de tijd. U schrijft hier wel in een andere stijl.
  ivo: was ook de bedoeling Warket, een beetje een dolletje :)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .