writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

woensdag 9 juli 2014

door warket

Middagpauze in een werkdag. Het regent hier onophoudelijk. Moet ik mijn graszaad 's avonds geen drinken meer geven. Onder het afdak schuilt een strontvlieg op mijn hand. Met mijn linkerhand plets ik haar dood. Ik kan geen vliegen uitstaan. Ik haat ze, die kietelende vliegen in een te vroege ochtend op een bloot lijf, of op het brood aan tafel. Het zijn vlugge dieven. Vliegen met uitsterven bedrijgd. Wat rijmt er op bedrijgd? Bedreigd.
En zij, ze weet nog niet dat we de dingen samen delen. Voor haar is het zij en de reus rond haar, die haar optilt in een steeds groter wordende wereld. Ze wilt meedoen in zijn bezigheden, kleinigheden nabootsen. Vaak spelen ze niet meer en is het echt. Krijgertje wordt soms boos om pietluttigheden.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Sms naar Gaya : "Vliegenmepper bedrijgt
  arme vlieg"...
  warket: :-)
 • ivo
  ach die kinderen moeten nog zoveel ontdekken, later als ze weten dat het vliegen zijn, hopelijk trekken ze deze diertjes niet de poten of de vleugels uit, och arme ..

  knap hoe je dit stukje rust weet te schrijven
 • dorus
  leuk
 • joplin
  Hallo Warket, weer leuk je te lezen
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 4 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .