writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

16 juli 2014

door warket

Na twee jaren heb ik netto drie euro aan mijn boek verdiend.

5u45: Maan in klaarlichte ochtend. Een beetje wind. Gras 80 procent verlucht. Bak met sla terug buiten. Pagevieuws gisteren op Lusblog: drie.

7u10: Vooraleer ik me aankleed ga ik op de weegschaal staan met twee kilo teveel. Mijn tanden poets ik elke dag twee keer. 's Ochtends elektrisch en s' avonds manueel. Telkens denk ik aan de afspraak bij de tandarts die steeds uitgesteld wordt. Om de twee dagen scheer ik me tegen mijn zin, maar L moet het niet hebben van mannen met een baard. Bij wijze van motivatie spaar ik het scheerstof in een glazen bokaal, dat zich tergend langzaam ophoopt van grijs naar wit.

9u45: In volle vaart stuift ze met haar koets over de koer naar de tuin. Alleen aan de trapjes wilt ze hulp. Aan de stekelbessenstruik blijft ze staan.
He, aai, auto, mamma, pappa. Nu wil ze de planten water geven. Bij de waterton moet ik haar helpen met haar gietertje. Met tijdloos geduld kijk ik naar "haar altijd opnieuw en opnieuw", sta ik er, als ze mijn handen nodig heeft voor moeilijke dingen. We gaan eitjes koken.

10u15: Het potje yoghurt moet ik nog vasthouden. De rest kan ze zelf. Ook mondje en handjes afkuisen.

10u30: Moet dat kleedje langs onder of langs boven uit? Eerst de knopen losmaken. Al zestig dinsdagen heb ik haar uitgekleed, verschoond, te slapen gelegd, haar daarna opgetild. Zestig keer is niet lang. Bij mekaar geteld zijn dat maar drie uren. Terwijl ik dat nu een eenenzestigste keer vanzelfsprekend doe, probeert ze haar sandalen opnieuw aan te trekken. Krijgertje is nu klaar om naar slaapwoestijn te gaan. Tot straks kabouter. Ik heb nu tijd om dit op te schrijven.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  De zorgende ouder
  Kan het nog vertellen ook
 • ivo
  je wordt nog rijk een tof tussendoortje als herinnering aan wat heel zinvol is.
 • dorus
  knap!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .